Milionarul grec care a fugit în România după ce a spulberat un motociclist, în Bulgaria, a fost lăsat liber de Curtea de Apel

0
95

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, revocarea controlului judiciar în cazul milionarului grec Favatas Anastasios, acuzat de autorităţile din Bulgaria că a ucis un motociclist, în urma unui accident rutier. În același timp, a fost respinsă și cererea de extrădare a grecului, transmisă de autoritățile bulgare.

Afaceristul grec, în vârstă de 68 de ani, este acuzat că, la finalul lunii iulie, ar fi lovit cu maşina, în Bulgaria, un motociclist, iar ulterior i-ar fi ascuns trupul şi ar fi fugit de la locul accidentului. Potrivit autorităților bulgare, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul nu era mort atunci când a fost ascuns într-un șanț și ar fi putut să fie salvat. După accident, șoferul a fugit în România și a dus maşina la un service din Măgurele, pentru reparaţii, cu toate că nu avea nicio autorizație în acest sens.

Acesta a trezit, însă, suspiciunile unui polițist rutier aflat în timpul liber, care a observat urme de sânge și bucăți dintr-o geacă de motociclist. Inițial, acesta a fost reținut, iar pe numele său a fost emis, la 3 august, un Mandat European de Arestare, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Dus pentru emiterea mandatului de arestare, bărbatul a fost pus, însă, în libertate, pe motiv că mandatul de extrădare a fost emis de un procuror bulgar, nu de un judecător, așa cum cere Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar mandatul european de arestare nu era tradus.

A fost prins de un polițist aflat în timpul liber

Favatas Anastasios a fost adus pentru a doua oară în sala de judecată, însă, pentru că autoritățile bulgare nu au trimis documentație solicitată de autoritățile române, pe numele bărbatului a fost revocată inclusiv măsura controlului judiciar.

Acesta este acuzat că, după ce l-a lovit pe motociclist, l-a aruncat într-un șanț, cu toate că încă respira și l-a arunct într-un șanț, după care l-a acoperit cu niște crengi. Mai apoi, spun autoritățile bulgare, acesta i-ar fi dat unui bărbat suma de 3.000 de euro care să-i aducă autoturismul până la granița cu România. De aici, mașina ar fi fost luată cu o altă platformă și dusă în curtea unui service din Măgurele, unde este proprietar al terenului.

Acolo se afla, însă, un agent a Brigăzii de Poliție Rutieră București, care și-a dat seama că autoturismul a fost implicat într-un accident soldat cu rănirea unei persoane care conducea o motocicletă, deorece, în tabla autoturismului rămăseseră bucăți din echipamentul victimei și urme de sânge.  Inițial, Favatas Anastasios spusese că autoturismul său a fost lovit de tir.

P

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here