Organizatorul Bucharest Pride 2021, amendat cu 7.000 de lei. Au participat mii de oameni, deși legea permite 500

0
125

Organizatorul marşului Bucharest Pride a fost amendat sâmbătă cu 7.000 de lei, a anunțat Jandarmeria Capitalei. Câteva mii de oameni au participat la Marșul Diversității, Bucharest Pride, deși Primăria Capitalei a autorizat evenimentul cu 500 de participanți, așa cum prevede legea, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 500 de participanţi, organizatorului marşului Bucharest Pride i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 7.000 de lei”, a transmis Jandarmeria, conform Agerpres.

Câteva mii de oameni au participat sâmbătă seară la Marșul Diversității, Bucharest Pride, iar de la ora 18.00 manifestanții au plecat în marș pe Calea Victoriei.

Reamintim că Primăria Capitalei a autorizat evenimentul cu 500 de participanți, așa cum prevede legea, în contextul pandemiei. Asociaţia Accept, organizatorul evenimentului, a transmis că îşi asumă consecinţele depăşirii numărului maxim de 500 de participanţi.

În replică la Bucharest Pride, sute de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, în zona Fântâni.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here