Medicii au infirmat șocul anafilactic în cazul femeii duse la spital după vaccinarea anti-COVID. De ce i s-a făcut rău după imunizare

0
275

Femeia care a fost dusă de urgență la Spitalul Universitar din București, după ce s-a vaccinat anti-COVID la centrul din Piața Constituției, nu a făcut șoc anafilactic și, după o oră de investigații medicale în Unitatea de Primiri Urgențe, a fost lăsată să plece acasă, au declarat, miercuri, pentru Gândul, surse medicale.

Un echipaj SMURD a fost trimis de urgență, marți, la centrul de vaccinare din Piața Constituției, pentru preluarea unei femei în vârstă de 27 de ani căreia i s-a făcut rău și a leșinat după ce s-a vaccinat cu ser de la Pfizer.

Femeia a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București, unde timp de o oră a fost supusă mai multor investigații. În toată perioada investigațiilor, femeia a fost stabilită din punct de vedere al funcțiilor vitale.

În timpul investigațiilor, medicii au aflat că femeia a mai avut în trecut sincope vagovagale, în timpul unor injecții, respectiv a leșinat din cauza emoției.

După ce investigațiile medicale au arătat că nu a suferit un șoc anafilactic în urma vaccinării anti-COVID și că nu are alte afecțiuni acute, femeia a putut pleca din spital, au precizat sursele citate.

Primele informații după sosirea echipajului SMURD la centrul de vaccinare au fost că femeia a intrat în șoc anafilactic după vaccinarea anti-COVID și cu această suspiciune a ajuns la spital.

Aproape 17.000 de persoane au avut reacții adverse după vaccinarea anti-COVID

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID a depășit, marți, 5 milioane, din 27 decembrie 2020 când a început imunizarea în pandemia de coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 13.961 de persoane, numărul total al celor imunizați ajungând în opt luni la 5.152.195.

De la începutul campaniei de vaccinare, 16.934 de persoane au avut reacții adverse după administrarea serurilor anti-COVID, nouă dintre aceste cazuri fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here