Ultimele minute în libertate ale taximetristul care și-a ucis soția educatoare. Ce a făcut înainte să fie prins în fața unui service auto

0
273

Valentin Nicușor Faur, taximetristul care și-a ucis soția, pe Liliana, cu mai multe lovituri de cuțit, a fost prins abia după patru zile de la oribila crimă. Criminalul a fost căutat patru zile de anchetatori, iar luni a fost ridicat din fața unui service auto din Sectorul 2.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, Valentin Faur este în fața service-ului auto și stă de vorbă cu unul dintre angajați, care păstrează o distanță față de el. Valentin Faur merge apoi în stânga drumului aproximativ 50 de metri, revine în fața service-ului și contină drumul spre dreapta.

Aproape zece minute este surprins de camerele de supraveghere din fața serice-ului auto.

Polițiștii l-au prins în jurul orei 17.00 și l-au dus, încătușat la Poliție.

Deși autoturismul lui Valentin Faur a fost reperat de mai multe camere de supraveghere din Capitală, nu a putut fi localizat și prins decât luni după-amiază, în zona service-ului auto din Sectorul 2.

Ucigașul a făcut glume cu polițiștii

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că, în timp ce era escortat, Faur părea destins și a încercat chiar unele glume cu polițiștii. Acesta ar fi spus, printre altele, că îi pare rău pentru ce a făcut și ar fi menționat, zâmbind, că se alteaptă la o „vacanță” lungă, de cel puțin 15 ani.

În fața anchetatorilor, acesta ar fi refuzat să ofere detalii, motiv pentru care procurorii nu l-au putut duce la fața locului, pentru reconstituire. Acesta a fost acuzat de omor și arestat preventiv, marți, de magistrații Tribunalului București și încarcerat în arestul Poliției Capitalei.

După comiterea crimei, bărbatul și-a închis imediat telefoanele și a plecat la bancă, de unde a scos suma de 2.000 de lei. A doua zi, acesta a oprit un cetățean pe care l-a rugat să-i împrumute telefonul și a sunat-o pe una dintre cele patru surori ale sale, pe care a anunțat-o că, în cursul zilei de vineri, urma să primească un colet care conținea o trotinetă electrică, destinată nepoatei sale, 200 de lei și două bilete, cu indicații pentru surori și pentru cele două fiice ale sale.

Anchetatorii bănuiesc că acesta ar fi dormit în mașină, dar și la o presupusă amantă, care nu a fost, deocamdată, identificată.

Liliana, o educatoare din Bucureşti a fost înjunghiată mortal, joi, de soțul său taximetrist, cu care se afla în proces de divorț. Crima a avut loc în Sectorul 2. Femia obținuse mai multe ordine de protecție împotriva bărbatului, spun surse judiciare pentru Gândul.ro.

Totodată, pe 20 iulie 2021, și fiica cea mare de 17 ani ceruse un nou ordin de protecție împotriva tatălui ei. Potrivit ordinului de protecție obținut de Gândul, „bărbatul a  strâns-o cu mâinile de gât și a ridicat-o pe peretele camerei, timp în care i-a adresat cuvinte jignitoare”, mai spun sursele mai sus citate.

Soții erau în proces de divorț, iar o primă sentință a fost dată de Judecătoria Sectorului 2 în ianuarie. Femeii i-a fost încredințată custodia uneia dintre fete, cea minoră, iar bărbatul a fost obligat să plătească o pensie de întreținere.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here