Doar 10% dintre călătorii care circulă cu STB își plătesc biletul

0
85

Doar 10 % dintre călătorii care folosesc transportul în comun de suprafaţă din Bucureşti şi Ilfov îşi plătesc biletul, anunţă TPBI- Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

Astfel, în aces context, controlorii vor fi însoţiţi de poliţie și se vor intensifica acţiunile de control, de la 1 septembrie, atunci când se aşteaptă creşterea numărului de călători.

Numărul persoanelor care își plătesc călătoriile cu mijloacele de transport STB din București și Ilfov a scăzut constant în ultimii doi ani, notează sursa citată. Practic, potrivit datelor oficiale, 210.500 de călători au bilete valabile în fiecare zi la o estimare de aproximativ 2,1 milioane de călători/zi.

„Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, se arată în comunicatul TPBI, citat de Digi 24.

Suprataxa pentru călătorii fără bilet este de 80 de lei (echivalentul unui abonament lunar pe toate liniile), iar călătorii frauduloși care acceptă să o plătească pot utiliza cardul de suprataxă ca titlu valabil de călătorie în ziua respectivă.

Există și opțiunea de plată a contravalorii călătoriei cu un card bancar contactless direct la validator. Această variantă poate fi folosită în autobuzele Otokar și Mercedes Hybrid sau pe liniile de tramvai 1/10 și 41.

A fost mărită și amenda pentru contravenienții care nu achită suprataxa, aceștia fiind obligați să plătească între 300 și 500 de lei, după încheierea procesului verbal.

Pentru a diversifica opțiunile de plată, TPBI a introdus la 1 august 2021 o ofertă tarifară nouă, care este integrată cu transportul regional și cu metroul și face apel la călători să nu mai circule cu mijloacele de transport în comun fără bilet sau abonament.

Pentru călătoriile cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul pe liniile STB, pasagerii pot folosi un card de transport, pot plăti biletele sau abonamentul cu ajutorul aplicației 24Pay sau prin SMS.


CITEȘTE ȘI:


Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here