Peste 82% dintre cei testaţi pozitiv şi peste 93% din decesele cauzate de COVID-19, sunt la cei nevaccinați

0
78

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri seară la Digi24, este foarte important ca populația să înțeleagă importanța și beneficiile vaccinării, astfel încât gradul de imunitate comunitară să fie unul cat mai mare pentru a fi protejați împotriva tulpinei Delta, care tinde să se manifeste cu preponderență la persoanele tinere. Medicul a precizat că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate. 

„Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane, atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure. De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID-19 atrage atenţia asupra faptului că statisticile indică o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.

De asemenea, Gheorghiță a afirmat că persoanele tinere, ce reprezintă un procent important din categoria celor care nu s-au vaccinat, sunt mai active din punct de vedere social, interacționează mai mult, de multe ori ignorând cu bună știință regulile de protectie, pot să întrețină și chiar să amplifice circulația virusului.

„Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult, se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată”, a adăugat medicul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here