Bulgaria mulțumește României pentru ajutorul oferit în evacuarea cetățenilor săi din Afganistan

0
153

Ministrul bulgar de Externe, Svetlan Stoev, i-a mulțumit omologului său român, Bogdan Aurescu, dar și României, pentru sprijinul pe care țara noastră l-a acordat Bulgariei în evacuarea a cinci cetățeni ai săi din Afganistan.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la București, Aurescu a avut o discuție telefonică cu omologul său bulgar.

„Ministrul bulgar de externe a exprimat recunoştinţa şi a adresat mulţumirile sale deosebite ministrului de externe al României şi statului român pentru sprijinul acordat de ţara noastră prin evacuarea foarte recentă a cinci cetăţeni bulgari din Afganistan. Astfel, un cetăţean bulgar a fost evacuat din Kabul în dimineaţa zilei de 20 august, cu al doilea zbor al aeronavei militare româneşti de transport a Forţelor Aeriene Române, iar alţi patru cetăţeni bulgari au fost evacuaţi cu al treilea zbor al aeronavei, care i-a şi adus pe aceştia în cursul acestei zile la Bucureşti, împreună cu 15 cetăţeni români repatriaţi din Afganistan”, se arată în comunicatul MAE.

Aurescu: Repatrierea cetățenilor bulgari cu ajutorul României a fost un gest firesc

Ministerul Afacerilor Externe mai notează că Bogdan Aurescu i-a transmis omologului său din Bulgaria, în timpul convorbirii, că solidaritatea între statele partenere este extrem de importantă.

Ministrul român a mai spus că gestul României de a sprijini repatrierea cetățenilor bulgari a fost unul firesc, care exprimă relațiile foarte bune dintre București și Sofia.

În context, ministrul român de Externe a subliniat în discuţie importanţa solidarităţii internaţionale, mai ales între state partenere şi prietene, cum sunt România şi Bulgaria şi a arătat că gestul României de a sprijini repatrierea cetăţenilor bulgari a fost unul firesc, care exprimă foarte bunele relaţii existente între cele două ţări, se arată în comunicatul citat.

Cei doi demnitari au avut şi un schimb de opinii cu privire la climatul de securitate din Afganistan şi au convenit să rămână în contact pe acest subiect, respectiv pentru a discuta şi alte aspecte ale relaţiei bilaterale.

Un cetățean bulgar a fost evacuat din Kabul în dimineața zilei de 20 august, cu al doilea zbor al aeronavei militare românești de transport a Forțelor Aeriene Române, iar alți patru cetățeni bulgari au fost evacuați cu al treilea zbor al aeronavei, care i-a și adus pe aceștia în cursul acestei zile la București, împreună cu 15 cetățeni români repatriați din Afganistan.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here