Suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme

0
143

Vicepremierul Dan Barna, a declarat, miercuri seară, că ieșirea de la guvernare a USR PLUS nu ar aduce nici un beneficiu României, dar afirmă că sunt hotărâți să participe la guvernare alături de coaliția din care mai fac parte PNL și UDMR „până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme”. El dezavuează atitudinea unor colegi din partid care spun „ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm” si crede că trebuie să lupe în continuare chiar dacă e „mult mai greu decât s-ar fi aşteptat să fie”. 

„Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm. Asta e varianta cea mai facilă, este escape-ul, dar este o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare am face ştiri două-trei zile, dramatism, burtiere însângerate, jale, după care România e aceea dinainte de USR-PLUS”, a declarat Dan Barna miercuri seară, la TVR.

Barna a subliniază că USR-PLUS trebuie să rămâne în coaliţia de guvernare atâta timp cât timp se pot face reforme, chiar dacă e „mult mai greu decât s-ar fi aşteptat să fie”.

„Suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme. Eu cred că acel moment nu va veni pentru că am văzut şi la colegii din PNL şi la colegii din UDMR deschidere şi o responsabilitate în ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România”, a adăugat el.

Barna a subliniat că guvernarea se desfăşoară în prezent, „într-un context electoral”, arătând că toate formaţiunile din coaliţie au alegeri interne.

În ceea ce priveşte posibilele remanieri în ministerele conduse de USR PLSU după alegerile interne din PNL, Barna a spus ca acest lucru nu se va întâmpla.

„Nu se va întâmpla acest lucru. (…) Ce vor face colegii de la PNL nu comentez, e dreptul lor, nu e rolul meu să intervin. Ceea ce vrea să spun este foarte clar: această coaliţie, această echipă de guvernare – Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman, Stelian Ion şi eu – am venit ca să asigurăm îndeplinirea programului de guvernare. Aceea este miza reală”, a mai spus Berna.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here