E posibil să ne trezim cu mai mulți copii infectați și o parte din ei în terapie intensivă

0
78

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri, seară la B1 TV, că  varianta Delta afectează  copiii și tinerii, în special cei care nu sunt vaccinați și atrage atenția că o parte dintre aceștia sunt predispuși să facă o formă grava a bolii și să ajungă chiar și la ATI.

Arafat a precizat că vaccinarea este singura soluție pe care populația o are la dispoziție pentru a evita ca cei infectați să facă o formă gravă și să ajungă la terapie intensivă din cauza COVID-19.

„Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă că aceste persoane, chiar dacă unii dintre ei se vor infecta nu ajung în terapie intensivă, sunt apărați în a ajunge într-o stare critică. Vaccinul chiar dacă poate să scadă în eficiență, după o perioadă de timp, totuși prevenirea de a ajunge într-o stare gravă este clară”, a declarat Raed Arafat.

El a subliniat că tulpina Delta afectează mai mult persoanele nevaccinate, în special copiii, care ar putea ajunge la ATI și îndeamnă părinții la responsabilitate, întrucât avem soluția de a ne proteja, respectiv vaccinarea.

„Dar rămân cei nevaccinați și rămân copiii care, parte dintre ei nici nu pot fi vaccinați. Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulți copii infectați și o parte din ei în terapie intensivă”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat susține că deja s-au luat decizii la nivelul Ministerului Sănătății pentru suplimentarea paturilor în spitalele suport COVID-19.

S-au luat decizii la nivelul Ministerului Sănătății, s-a discutat cu toți managerii spitalelor și cu medicii șefi de secții, DSP-urile în care s-a stabilit revenirea la o creștere a numărului paturilor ATI. Acum la București lucrăm la acest aspect, la Matei Balș urmează și sper să fie din 1 septembrie încă 20 de paturi, există secția de la Elias, secția externă care va fi reactivată”, a menționat Arafat.

„Astăzi au fost locuri puse la dispoziție de Spitalul Universitar după ce s-a discutat cu doamna ministru, au început să preia cazuri și aveau paturi pentru cazuri mai grave. Creștem capacitatea pe zi ce trece, așa cum crește și numărul cazurilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here