Grecia a primit deja 4 miliarde din PNRR, noi nici nu l-am negociat

0
386

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat actuala guvernare că blochează România  prin împrumuturile uriașe pe care le vom deconta cu toții, susținând că suveranitatea României va avea mult de suferit, în urma acestor măsuri. Totodată, el a comparat situația în care se află PNRR-ul României, care încă nu a fost aprobat, cu situația Greciei care deja a primit prima tranșă din PNRR și au depus documentele pentru următoarea tranșă.

„Gândiți-vă cât de jos am putut duce actul de guvernare, prin acest bazar, făcut acolo… USR se supără, închid ușa… Nu îl schimb pe ăla. Vorbim de justiție…Nimeni nu mai vorbește ce se întâmplă cu banii europeni. Avem exercițiul financiar, cu extensie de 2 ani, noi mai avem granturi acolo de 14 miliarde de euro. Fac o comparație… Trăim în Europa. Facem o comparație cu Grecia, au trecut prin momente dificile, și-au învățat legea, au 90% absorbție, au depus PNRR au primit deja 4 miliarde, noi îl avem depus, nu negociat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Grecia a depus deja toate documentele și a primit toate aprobările pentru exercițiul financiar viitor – 2021-2027.

Șeful PSD susține că Guvernul încalcă legile nemărind salariile și pensiile, afirmând că potrivit datelor INS, o treime din români trăiesc la limita sărăciei.

„Noi avem granturi de 14 miliarde, dar facem împrumuturi, venim cu un PNRR cu împrumuturi… Încalci legile românești dacă pui în aplicare orice mărire de pensii, salarii. Nu mai vorbim de mediul privat, bugetar, ci de toată lumea la pachet. Toată lumea are înghețate veniturile, nu s-au mărit nici la privat, facem un salariu minim predictibil? Trebuie făcut în funcție de statistică, INS”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD acuză coaliția de guvernare că au făcut un „plan foarte bine pus la punct” de îndatorare a populației pentru a crește artificial PIB-ul, care aduce o atingere gravă a suveranității României.

„Este totul blocat, este clar că este un plan foarte bine pus la punct. Suveranitatea României, când ajungi la un asemenea nivel, are de suferit grav, când ajungi la asemenea nivel de împrumuturi externe. Am devenit dependenți total de resursa financiară externă”, a precizat președintele PSD.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here