Penitenciarul în care s-a sinucis controversatul miliardar Jeffrey Epstein va fi închis

0
96

Penitenciarul din New York în care s-a sinucis în 2019 omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual cu minore, îşi va închide porţile. Motivul, anunțat de Departamentul de Justiţie din Statele Unite, este următorul: penitenciarul trebuie „să-şi rezolve problemele”.

Metropolitan Correctional Center (MCC), centrul administrativ federal de detenţie din sudul Manhattanului, va fi închis „cel puţin temporar”.

Închiderea propriu-zisă ar putea avea loc luna viitoare, au declarat surse din penitenciar pentru New York Daily News.

Procesul de dezactivare a început

„Într-un efort pentru a aborda problemele de la MCC cât mai rapid şi mai eficient posibil, Departamentul a decis să închidă centrul, cel puţin temporar, până la soluţionarea problemelor”, notează Departamentul de Justiţie într-un comunicat. Textul notează că „planurile de dezactivare sunt în curs” şi că mai multe detalii despre modul în care „va continua acest proces” vor fi publicate în perioada următoare.

Potrivit New York Daily News, care citează o sursă anonimă din centrul de detenţie, „clădirea se prăbuşeşte”. „Literalmente, există scurgeri de apă”, a precizat sursa, care a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a fost luată această decizie este „deteriorarea infrastructurii”.

În acest centru sunt închişi în prezent 263 de deţinuţi, comparativ cu aproximativ 700 în anii precedenţi. Majoritatea deţinuţilor vor fi repartizaţi la Închisoarea Federală din Brooklyn, unde au fost transferaţi peste o sută dintre ei în ultimul an.

Vedete închise la MCC

Mai multe persoane celebre au fost închise la MCC, precum traficantul mexican de droguri Joaquin „El Chapo” Guzmán şi Jeffrey Epstein, condamnat pentru trafic sexual cu minore şi al cărui nume a fost asociat cu fostul preşedinte american Bill Clinton şi cu prinţul Andrew al Marii Britanii.

Sinuciderea lui Jeffrey Epstein în acel penitenciar a provocat o amplă polemică şi a scos la lumină deficienţele sistemului penitenciar din Statele Unite, precum amplasarea unor camere de vederi defectuoase în faţa celulei fostului om de afaceri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here