Șefii de la Juridic și Financiar din ALPAB invocă Legea incompatibilității în cazul lui Nicușor Dan și cer ajutorul lui Adrian Iordache, șeful Direcției Juridice din PMB

0
115

Șefii departamentelor Juridic și Financiar din cadrul Administrației Lacuri Parcuri din București (ALPAB) au solicitat ajutorul de specialitate din partea Direcției Juridice din cadrul Primăriei Capitalei în ceea ce privește preluarea șefiei de către Nicușor Dan. Oficialii din ALPAB cer să se aducă lămuriri clare legate de eventuala incompatibiliate a lui Nicușor Dan în funcția de director la ALPAB.   

Potrivit unui document intrat în posesia Gândul, Nicușor Dan a semnat deja documente ALPAB în calitate de ordonator terțiar de credite, în ciuda faptului că ar putea fi în incompatibilitate în ceea ce privește funcția sa de șef interimar la această instituție.

Șefii departamentelor cheie din ALPAB se simt însă legați de mâini și de picioare și solicită clarificări clare legate de statutul lui Nicușor Dan la ALPAB.

„Având în vedere că din data de 25.08.2021, directorul general al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București, dl Bogdan Peter Tănase este detașat la Centrul Cultural Expo Arte conform dispoziției nr 859 / 25.08.2021, și având în vedere că dl primar general Nicușor Dan a semnat documente ALPAB în calitate de ordonator terțiar de credite, vă rugăm să ne comunicați, cu celeritate, dacă conform secțiunii 4, art 87 din Legea 161 /2003, acesta se află în incompatibilitate sau nu”, se arată în documentul trimis către Adrian Iordache, șeful Direcției Juridice din cadrul PMB.

În același document se menționează că la data trimiterii acestei adrese, respectiv 30 august, nu exista niciun document din care să reiasă preluarea atribuțiilor directorului general pe perioada vacantării temporare a postului de director de la ALPAB.

Documentul este semnat de șeful Biroului Juridic, Cristina Radu și de către șefa Serviciului Financiar Buget, Elena Dumitru.

Ce spune  Legea 161 /2003 legat de funcțiile primarului general

Ce spune Legea 161 /2003, respectiv articolul 87, invocată de șefii de la ALPAB:

„Funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu: (..)

d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național sau local, la companiile și societățile naționale, precum și la instituțiile publice;”, se arată în Legea 161/2003.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a decis, săptămâna trecută, înlăturarea conducerii de la ALPAB, și a anunțat că va prelua conducerea interimară a acestei instituții.

Nicușor Dan: „Nu sunt deloc mulțumit de modul în care a funcționat ALPAB”

„Am decis azi schimbarea conducerii Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și mi-am asumat interimatul în fruntea acestei instituții. Voi face schimbările de management necesare pentru a schimba aspectul parcurilor. Nu sunt deloc mulțumit de modul în care a funcționat ALPAB, de modul în care au funcționat Compania Municipală Parcuri și Grădini București și Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București, entități care răspund de întreținerea parcurilor bucureștene. Chiar dacă suntem într-un an complicat din punct de vedere financiar, bani pentru întreținerea parcurilor au existat, dar treaba s-a făcut de mântuială. Aștept de la consilierii generali schimbarea conducerii Companiei Parcuri”, a anunțat Nicușor Dan zilele trecute.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here