Candidatul opoziției ruse, tras „la indigo”, la alegerile din Sankt Petersburg. Trei Boris Vișnevski, cu nume și fizionomii identice, se luptă pentru voturi

0
642

Doi candidați la Consiliul municipal din Sankt Petersburg și-au schimbat prenumele și numele, numindu-se Boris Vişnevski, liderul fracțiunii Partidului Liberal din aceeași circumscripție.

Site-ul de știri Meduza.io a informat despre asta luni, adăugând că perechea de candidați redenumiți nu numai că și-au schimbat numele, ci și aspectul – au trimis fotografii comisiei electorale cu bărbie și mustață remarcabil de asemănătoare.

Cei trei candidați numiți Vişnevski diferă acum doar la numele tatălui lor, a precizat site-ul Meduza.io.

„Este o fraudă. Aceşti oameni participă la alegeri nu pentru a fi aleşi sau a-şi prezenta programele, ci pentru a-i încurca pe alegători”, a declarat opozantul.

Potrivit unei anchete a ziarului Novaia Gazeta, cel de-al doilea bărbat, un anume Aleksei Şmelev, şi-a schimbat, la rândul său, numele pentru a candida în alegeri.

Președintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia (ÚVK), Ella Pamfilov, a descris întreaga situație ca fiind rușinoasă și „supusă”  „tehnologi puterii” care este „în slujba clienților lor” . Potrivit lui Pamfilov, este și „o batjocură la adresa alegătorilor” .

Ea a afirmat că legea este în prezent „foarte deschisă” pentru astfel de manifestări de manipulare . Cu toate acestea, ea a anunțat că ÚVK – deși nu are dreptul să depună inițiative legislative – va propune o modificare a legii după alegeri, astfel încât „astfel de cazuri rușinoase să nu aibă loc în viitor ”.

Portalul Meduza.io a declarat că „dublurile” lui Vişnevski pot candida pentru moment la alegerile din septembrie, deoarece acestea au fost deja înregistrați drept candidați.

În acest context, Pamfilovova și-a exprimat speranța că alegătorii vor putea să se orienteze în această situație – parțial datorită faptului că acest caz are o acoperire mediatică mare în Rusia și despre dublurile „dreptei”.

Ambii „noi” Vişnevski au refuzat să comenteze pentru mass-media. Jurnaliștii își asociază decizia de a-și schimba numele și prenumele cu efortul de a-i deruta pe alegătorii din circumscripția din Sankt Petersburg.

Deja în iulie, site-ul de știri Fontanka a informat despre trei candidați cu numele Boris Vişnevski la alegerile din Sankt Petersburg.

Adevăratul Vişnevski a spus atunci că oponenții săi fac acest lucru și că îl consideră un semn al calității activității sale parlamentare anterioare.

Alegerile pentru camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, precum și pentru consiliile de nivel inferior vor avea loc în perioada 17-19 septembrie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here