Putem organiza echipe mobile de vaccinare. Elevii vor fi imunizați doar cu acordul părinților

0
69

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, la B1 TV  că vaccinarea anti-COVID se va putea realiza și în unități de învățământ, unde vor putea fi organizate echipe mobile de vaccinare care vor putea merge din școală în școală în funcție de numărul elevilor care au primit acord din partea părinților pentru a fi imunizați împotriva COVID-19.

„Vom duce vaccinarea cât mai aproape de elevi și de studenți. Există disponibilitatea de a organiza, din partea CNCAV, echipe mobile de vaccinare, care să meargă în fiecare școală și în funcție de numărul de elevi, ai căror părinți își dau acordul informat, să dimensioneze echipele. În funcție de numărul de elevi, de numărul de doze și foarte important, al timpului alocat. Una este să mergi într-o școală în care doresc să se vaccineze 100 de elevi”,  a declarat Sorin Cîmpeanu.

În cazul în care anumite unități de învățământ nu dispun de cabinete medicale, vaccinarea elevilor și a profesorilor va fi posibilă cu ajutorul echipe mobile de vaccinare.

„Acolo unde există cabinetele medicale, vor putea fi folosite acestea”, a explicat ministrul

Cîmpeanu a subliniat că părinții trebuie să își dea acordul informat cu privire la vaccinarea elevilor minori. El a spus că în cazul în care părinții nu vor fi de acord cu imunizare, nu vor există consecințe asupra elevilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here