Valul patru ne-a luat pe nepregătite. Actuala putere va trebui să plătească scump pentru zădărnicirea actului de educație

0
681

PMP  transmite un mesaj politicienilor de la putere, odată cu începerea noului an școlar, subliniind că  „incompetența la nivelul educației și lipsa de predictibilitate și de control asupra situației sanitare va duce la zădărnicirea actului de educație pentru copiii acestei țări.  „Actuala putere va trebui să plătească scump în fața României pentru amanetarea viitorul nostru”, transmite PMP.

PMP afirmă că valul patru al pandemiei a luat autoritățile prin surprindere, din nou.

 „Începem școala. Ce facem cu copiii noștri?

Debandadă totală în educație. Și mai sunt doar două zile până se înaugurează noul an școlar. Ministrul Câmpeanu a tot dat declarații că va începe școala cu prezența fizică, insistând că vom reveni la normal, indiferent ce se va întâmpla cu pandemia. Apoi s-a corectat, a zis că doar în situația în care incidența infectării cu coronavirus va fi sub 6/mie, se va ajunge la desfășurarea cursurilor online. Acum, mai toți factorii din educație spun că școala va fi deschisă doar pentru o lună, ținând cont de intensitatea răspândirii virusului. Deci, valul patru al pandemiei, ne-a luat, iar, pe nepregătite”.

 „PMP constată că incompetența la nivelul educației a atins un grad prea mare de înțelegere”

PMP adaugă că  „actuala putere va trebui să plătească scump în fața României pentru amanetarea viitorul nostru. O generație întreagă este pe cale să ajungă pe drumuri din cauza indolenței actualului Guvern. Programul ”România educată” este doar praf în ochi, total lipsit de realitatea problemelor grave din învățământ”, mai spune PMP.

 „Copiii noștri sunt total debusolați, nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viitorul lor. Trăim într-o permanentă incertitudine. Nu din cauza pandemiei, ci din cauza lipsei de predictibilitate și de control asupra acestei situații sanitare. Din vară au apărut semnele valului patru de pandemie, era timp destul pentru vaccinare și de pregătire, sub presiunea răspândirii virusului. Dar politicienii noștri de la putere și-au găsit timp doar de scandaluri și de campanie politică.

PMP susține că actuala putere va trebui să plătească scump în fața României pentru amanetarea viitorul nostru. Ei vor trebui să răspundă pentru zădărnicirea actului de educație pentru copiii acestei țări. O generație întreagă este pe cale să ajungă pe drumuri din cauza indolenței actualului Guvern. Programul ”România educată” este doar praf în ochi, total lipsit de realitatea problemelor grave din învățământ.

PMP consideră că singura salvare în educație nu poate veni decât dintr-o solidaritate a factorilor de decizie, profesori, specialiști în educație, în sociologie, cercetători din învățământ, de la Academia Română, care să se așeze, la aceeași masă, împreună cu întreaga clasă politică, pentru a gândi un real program național de educație, pe termen scurt și cu predictibilitate pe termen lung”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here