Nu are legătură cu circul care se petrece ci cu faptul că PNL cauţionează abateri de la legi şi regulament

0
75

Alexandru Pânişoară, membru PNL Sector 1, cere în instanţă anularea a două decizii ale Biroului Politic Naţional al PNL, adoptate în 18 şi 23 august, prin care Florin Cîţu a primit derogare de la condiţia vechimii pentru a putea candida la şefia PNL, dar şi cea prin care i-a fost admisă candidatura.

Astfel, potrivit dosarului 26475/3/2021,  înregistrat pe 9 septembrie 2021, Alexandru Pânişoară cere Tribunalului Bucureşti să constate nulitatea deciziilor BPN nr 4/ 18.08.2021 şi 18/ 23.08.202, potrivit informațiilor de pe portal.just.ro. Primul act se referă la acordarea derogării de vechime pentru ca Florin Cîţu să poată candida la şefia PNL, iar cel de-al doilea reprezintă admiterea candidaturii. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 9 septembrie.

”Nu am acţionat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare (…) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu-l cunosc pe Florin Cîţu şi nici pe Orban, nu are legătura cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauţionează abateri de la legi şi regulament.  Nu pot sa tolerez, sa mai tolerez, nelegiurile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu sunt contestatar de meserie, contest acolo unde sunt, in opinia mea, incalcate principii si valori.  (…) Poate ar fi gândit şi alţii acţiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… Păcat, sper să înceapă şi restul colegilor să se trezească din amorţirea asta care a condus la derapaje şi abuzuri”, a scris Alexandru Pânişoară pe Facebook.

Ce prevede Statutul PNL în ce privește candidaturile la președinția partidului

Potrivit Statului PNL vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîţu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii.

Orice membru care aspiră la funcția de președinte al PNL trebuie conform statutul partidului să
îndeplinească următorul set de condiții apodictice concomitent pentru validarea candidaturii sale de către COCON, prevăzute la art.118 alin.2 lit.a, respectiv:
a. are o vechime în partid de cel puţin 5 ani;
b. depune, împreună cu grupul de promovare, la termenul prevăzut de prezentul Statut, un
proiect de moţiune;
c. constituie un grup de promovare format din 35 de persoane;
d. are susţinerea necesară pentru proiectul de moţiune, conform prezentului Statut;
e.proiectul de moţiune este acceptat pentru dezbatere în CON, conform prevederilor
prezentului Statut.

Acceptarea candidaturii  lui Florin Cîțu a fost făcută posibilă prin Decizia nr.4 a BPN al PNL din data de 18.08.2021 care precizeaza că “se acordă dlui Florin Cîțu derogare de vechime pentru a candida la Congresul PNL.” (n.r. Congresul ce va avea loc în data de 25 septembrie)

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here