”Un puternic suport UE pentru Republica Moldova”

0
73

Republica Moldova primește de la UE un ajutor nerambursabil de 745 milioane de lei. Uniunea Europeană se ține de cuvânt și acordă acest sprijin financiar, ca o recunoaștere, a noii puteri democratice, instalate la Chișinău.

Pe această cale, Republica Moldova face un pas necesar de apropiere de structurile UE, lăsând în spate, balastul influențelor nefaste venite din Est.

”Partidul Mișcarea Populară (PMP) salută decizia UE de a acorda un imbold financiar Republicii Moldova” – transmit reprezentanții partidului prin intermediul unui comunicat -, ”care, dincolo de sume, are o semnificație mult mai amplă”.

”Se deschid numeroase porți către lumea civilizată, către statul de drept și către lupta anticorupție”

În același timp, reprezentații PMP consideră că – existând un guvern democratic în fruntea Republicii Moldova – porțile către statul de drept și către lupta anticorupție sunt, acum, deschise.

”Odată cu formarea unui guvern democratic în fruntea țării, se deschid numeroase porți către lumea civilizată, către statul de drept și către lupta anticorupție. Sprijinul acordat de UE este direct legat de realizarea de reforme în instituțiile publice.

PMP consideră că Chișinăul are nevoie, mai mult, decât oricând, mai mult decât orice, de un puternic sprijin politic și strategic, în primul rând din partea României, avocatul Republicii Moldova la UE”, se mai precizează comunicatul PMP postat în mediul online.

Noul Guvern din Republica Moldova trebuie susținut în fața provocărilor ținând cont de puternica rezistență la schimbare a forțelor oligarhice și comuniste care lucrează la sabotarea democrației, dincolo de Prut.

Partidul Mișcarea Populară

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here