Numărul de decese este incomparabil mai mic decât cel din valurile anterioare

0
175

Profesorul universitar Mihai Dimian, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a explicat pe contul său de Facebook, succesul înregistrat de Marea Britanie, în ceea ce privește numărul mic de decese, în ultimul val al pandemiei de COVID-19.

Mihai Dimian este profesor la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, unde a mutat de la universitate la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” aparatura de depistare a virusului. Cadrul universitar s-a implicat în activităţi de depistare şi limitare a răspândirii bolii în judeţul Suceava, încă de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Profesorul universitar universitarul a oferit o explicație, potrivit căruia Marea Britanie a înregistrat mai puţine decese în cel mai recent val al pandemiei care a afectat această ţară, comparativ cu valurile anterioare.

„De COVID ne vom tot îmbolnăvi de acum înainte. Însă, acum, încă mai puteţi alege cum să treceţi prin boală şi cum să vă creşteţi şansa de a trăi. (…) Putem filosofa pe facebook cât doriţi dar realitatea este că ultimul val a găsit mai mult de două treimi din populaţie vaccinată în UK, iar numărul de decese este incomparabil mai mic decât cel din valurile anterioare. România are o rată de vaccinare de 3 ori mai mică iar începutul acestui val începe să arată o creştere a deceselor similară cu cea din valurile anterioare. Succes în alegerea dumneavoastră!”, a transmis profesorul.

Guvernul britanic a anunţat duminică renunţarea la intenţia de a introduce un paşaport de vaccinare pentru a avea acces la cluburi de noapte şi la alte locuri foarte frecventate din Anglia, considerându-l inutil datorită campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Oficialii au declarat că vaccinurile pentru Covid-19 au salvat mai mult de 112.000 de vieţi şi au evitat 24 de milioane de infecţii.

Marea Britanie a înregistrat 134.000 de decese legate de Covid-19 în rândul celor 67 de milioane de oameni.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here