Directorul Moderna se așteaptă ca pandemia COVID-19 să se încheie peste un an

0
133

Directorul general al companiei farmaceutice Moderna, Stephane Bancel, a declarat joi că din punctul său de vedere, pandemia s-ar putea încheia peste un an.

Aceasta pentru că, spune oficialul, creșterea producției de vaccinuri ar putea asigura aprovizionarea la nivel mondial la mijlocul anului viitor, informează site-ul agenției Agerpres.

„Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie”, a declarat Stephane Bancel într-un interviu pentru cotidianul elveţian Neue Zuercher Zeitung.

Totodată, acesta a adăugat că vaccinurile ar putea fi administrate și pentru copii în curând.

„Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”, a mai spus acesta.

Directorul Moderna: Guvernele vor aproba doze suplimentare pentru cei deja vaccinați

Bancel spune că se așteaptă ca guvernele să aprobe doze suplimentare pentru acele persoane care, deși au fost deja vaccinate, au un grad de risc mai mare și vor avea nevoie de o nouă doză.

Compoziţia dozei suplimentare va rămâne identică cu originalul în acest an pentru că Moderna nu a avut suficient timp pentru a o modifica.

„În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm de asemenea o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care potrivit cercetărilor este posibilă”, a spus Stephane Bancel.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a treia).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here