”PNRR nu e pe gratis. România trebuie să implementeze obiectivele anunțate”

0
92

Partidul Mișcarea Populară avertizează că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu e pe gratis. „Mult așteptata semnare a PNRR-ului reprezintă începutul unui parcurs în care România trebuie să implementeze obiectivele anunțate.”

PNRR reprezintă începutul unui parcurs greu, care solicită seriozitate, cooperare, consecvență și competență, precizează Partidul Mișcarea Populară.

„PNRR nu e pe gratis. E pe reforme.

PMP salută semnarea PNRR-ului, dar atrage atenția asupra faptului că acesta reprezintă începutul unui parcurs greu, care solicită seriozitate, cooperare, consecvență și competență.

Dr. Mihaela Daciana Natea, profesor asociat, susține că ” mult așteptata semnare a PNRR-ului reprezintă începutul unui parcurs în care România trebuie să implementeze obiectivele anunțate. Accesarea fondurilor este condiționată de realizarea proiectelor, nu doar pe hârtie ci și în practică.

Dar, pentru o reformă reală, România trebuie să cumuleze sinergic fondurile venite prin PNRR, cu fondul de coeziune, cu fondul social european, și cu alte oportunități de finanțare venite prin Fondurile Europene. Mutarea proiectelor în PNRR, neglijarea altor surse de finanțare și o rată mică de absorbție a acestora ar constitui o greșeală care va fi decontată tot de cetățeni”, scrie PMP.

Klaus Iohannis, după aprobarea PNRR: Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”

În cadrul vizitei Ursulei von der Leyen la București, prilej cu care a fost semnat și Planul Național de Redresare și Reziliență al României, președintele Klaus Iohannis a făcut câteva declarații. Șeful statului a subliniat că actuala clasă politică are o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”

Președintele a afirmat că Finalizarea PNRR și aprobarea de Comisie este doar o victorie de etapă, iar greul de abia acum începe.

„Salut anunțul făcut de doamna Von der Leyen despre PNRR, care a primit undă verde de la Comisia Europeană, chiar astăzi. Aprobarea sa reprezintă un moment simbolic. Acest plan este rezultatul unui dialog intens cu Comisia Europeană, dar și a unui efort colectiv instituțional fără precedent.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here