Ministrul Educaţiei anunţă cum vor fi testati elevii în a 8-a zi de la data confirmării cu Covid-19. Cine decide trecerea claselor în online

0
586

Ministrul Educației anunță noi reguli pentru elevi, în contextul creșterii cazurilor de Covid-19.

Ministrul Educației a anunțat instrucțiunile pentru aplicarea Ordinului nr. 5338/1082/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că elevii pot fi testați începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică. Personalul medical din cabinetul școlar poate asigura testarea elevilor.

Astfel, „pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 6 din Ordinul nr. 5338/1082/2021, în cazul în care în unitatea de învățământ există cabinet medical școlar, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică, elevii care vor să se testeze începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, solicită acest lucru personalului medical din cabinetul școlar.

(2) În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet medical școlar, elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene/a municipiului București”.

Cine decide trecerea claselor în online

„În vederea aplicării dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 din Ordinul 5.338 suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învățământ ante-preșcolari, preșcolari sau clase de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal nu necesită avizul CJSU/CMBSU, suspendarea făcându-se direct, prin decizia Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București”, potrivit documentului citat.

(2) Decizia CJSU/CMBSU este necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ.

ART.3 Inspectoratele Școlare Județene/al municipiului București, precum și unitățile de învățământ/conexe vor duce la îndeplinire prevederile prezentei instrucțiuni”, anunţă ministerul Educaţiei.

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Este nevoie de 70 milioane de teste cu salivă pentru elevi și angajați din învățământ până la finalul semestrului I

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că elevii ar putea fi testați două ori pe săptămână, dar și că este nevoie de 70 milioane de teste cu salivă pentru elevi și angajați din învățământ, până la finalul semestrului.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care, într-o conferință de presă susținută luni, a precizat că autoritățile lucrează pentru a estima numărul testelor non-invazive pentru elevi și profesori. Potrivit aproximărilor ministrului, până la finalul primului semestru ar fi nevoie, la nivel național, de aproape 70 de milioane de astfel de teste.

Potrivit ministrului Cîmpeanu, minorii pot fi testați doar cu acordul părinților, iar în cazul în care testele de salivă vor fi pozitive, ele vor trebui confirmate și printr-un test RT-PCR. Citește mai mult

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here