Toată Europa se testează, la noi vor să impună vaccinarea obligatorie

0
413

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Cîțu că au eliminat testarea, așa cum se procedează în Uniunea Europeană, lăsându-i pe români „să ducă boala pe picioare”, pentru a impune vaccinarea obligatorie în România, precizând că social-democrații exclud categoric susținerea unei astfel de măsuri, care încalcă flagrant drepturile românilor.

„Toata Europa se testează.. la noi limitând testarea, iar ne mint.. lasă că românii duc boala pe picioare, nu se află că sunt bolnavi.. Care e alt scop ? să te forțeze să te vaccinezi. Acum încalcă drepturile românilor, este exclus să fim de acord cu vaccinarea obligatorie. Ne-am câștigat dreptul de a decide la Revoluție. Te coborî la oameni din turnul de fildeș, prin autoritățile locale. Ei s-au dus să vorbească cu primarii dacă îi votează sau nu la congres, nu să facă campanie în oraș pentru vaccinare. Păi plătim mită pentru congresul PNL din fondul de rezervă, așa am ajuns?”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, a precizat că va veni în fața românilor cu toate detaliile pe care guvernanții le-au ascuns în programul PNRR, pentru ca toți cetățenii României să știe la ce să se aștepte în următorii ani.

„O să venim să prezentăm românilor tot ce și-au asumat prin PNRR. Nu trebuie să știe românii la ce s-au angajat? Avem vreun sistem de implementare, știe cineva cum va fi implementat, care sunt autoritățile acreditate?”, a adăugat preşedintele PSD Marcel Ciolacu”, a afirmat Ciolacu.

Șeful social-democraților a afirmat că în România, gradul de absorbție este la jumătatea țărilor europene și dacă până la sfârșitul anului nu contractăm diferența, vom pierde circa 12 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili. Acesta a indicat că acești bani ar trebui direcționați spre autoritățile locale pentru a-și continua investițiile.

„Avem vreo 57% grad de absorbție, alte state au 80-90%, vor avea și peste 100%. Mai avem trei luni și nu avem contractat 34% din suma totală, respectiv 12 miliarde de euro, care nu sunt contractate. Dacă nu contractăm în aceste trei luni, acești bani sunt pierduți, bani gratuiți și ce avem contractați nu știm dacă duci până la capăt. Noi am zis, dă la autorități prioritar pentru contractare ca să-și continue investițiile, ca să recuperăm cât mai mulți bani din această sumă”, a mai spus liderul social-democraților.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here