O iarnă deosebit de dură în emisfera nordică ar pune probleme în aprovizionarea cu energie

0
184

Prețurile energiei ar trebui să scadă din nou până la sfârșitul primului trimestru al anului 2022, a declarat Gita Gopinath, economist-șef al Fondului Monetar Internațional (FMI) într-un interviu acordat AFP.

„Deocamdată, chiar dacă pe termen scurt, (…) în câteva luni de iarnă, prețurile la energie vor fi ridicate, ne așteptăm să scadă din nou până la sfârșitul primului trimestru, anul viitor și în al doilea trimestru”, a declarat reprezentantul FMI.

Cu toate acestea, ea a recunoscut că „riscul semnificativ” era acela de a avea o iarnă aspră, care ar duce apoi la „întreruperi mult mai mari și întreruperi care ar avea un efect mult mai mare asupra lumii”.

„Cel mai rău scenariu ar fi să avem o iarnă deosebit de dură în emisfera nordică, cu o creștere a cererii de energie. Și, în același timp, nu am fi rezolvat problema întreruperilor lanțurilor de producție”, a spus ea.

Cu toate acestea, doamna Gopinath nu se așteaptă la o criză ca cea din anii 1970, deoarece „în general, lumea depinde mult mai puțin de energie”. Și „ar fi nevoie de o creștere mult mai mare a prețurilor la gaz, de exemplu, pentru a (…) duce la o inflație foarte mare”.

Piețele sunt însă tot mai îngrijorate de creșterea prețurilor la energie care afectează întreaga lume.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here