A condus cu integritate şi a lăsat o amprentă greu de şters naţiunii sale! Suntem alături de familia sa

0
76

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de condoleanţe familiei fostului secretar de stat al SUA Colin Powell, după ce familia acestuia a anunţat că liderul a decedat în urma infectării cu Covid-19.

„Este o zi tristă pentru noi toţi! Colin Powell, un lider fără pereche şi un adevărat campion al democraţiei a decedat. El a condus cu integritate şi a lăsat o amprentă greu de şters naţiunii sale! Suntem alături de familia sa”, a scris Marcel Ciolacu pe Twitter.

Colin Powell, fost secretar de stat al SUA și preşedinte al Statului Major General, a murit la 84 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. Familia lui a anunțat decesul.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA şi preşedinte al Statului Major General, a decedat în această dimineaţă din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19”, a scris familia lui Powell pe Facebook.

Familia precizează că era vaccinat cu schemă completă și mulțumește personalului medical de la Walter Reed National Medical Center pentru felul în care l-au îngrijit.

„Am pierdut un soţ, un tată, un bunic remarcabil şi iubitor şi un mare american”, a mai arătat familia în mesaj.

În anul 1962, Powell s-a căsătorit cu Alma Vivian (Johnson) Powell, împreună având trei copii.

Colin Powell a devenit primul consilier de securitate naţională de culoare în timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan. De asemenea, el a fost cel mai tânăr şi primul preşedinte afro-american al Statului Major General, sub preşedinţia lui George H.W. Bush.

Popularitatea sa a crescut în urma victoriei coaliţiei conduse de SUA în timpul războiului din Golf şi, pentru o perioadă la mijlocul anilor 90, a fost considerat cu şanse mari să devină primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, relatează CNN.

Reputația lui a fost pătată atunci când, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informaţiile trunchiate în faţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a pleda în favoarea războiul din Irak.

Colin Luther Powell s-a născut la 5 aprilie 1937, în Harlem, New York. Şi-a început cariera militară în 1958. A fost mobilizat iniţial în Germania, după care a servit în Vietnam în calitate de consilier militar al preşedintelui John F. Kennedy. Colin Powell este primul afro-american care a ocupat postul de şef al Statului Major al Armatei SUA (1989-1993).

„Mi-a plăcut structura și disciplina armatei”, a spus Powell.

A intrat în armata SUA după ce a absolvit în 1958 și ulterior a efectuat două tururi în Vietnamul de Sud în anii 1960, unde a fost rănit de două ori, inclusiv în timpul unui accident de elicopter.

Mandatul lui Powell a fost marcat de implicarea sa în unele dintre cele mai notabile acțiuni militare americane de la sfârșitul secolului XX, inclusiv operațiunea Panama din 1989, războiul din Golf din 1991 și intervenția umanitară a SUA în Somalia.

Eforturile sale din timpul războiului i-au adus, de asemenea, două premii proeminente: o Medalie de Aur a Congresului (martie 1991), „ca recunoaștere a performanței sale exemplare în planificarea și coordonarea” răspunsului SUA la invazia Irakului, dar și o Medalie Prezidențială a Libertății .

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here