O fetiță și bunicii săi din Arad, atacați de cei doi câini amstaff ai familiei

0
64

O fetiță și bunicii săi au fost atacați, miercuri, chiar de cei doi câini rasa Amstaff pe care îi aveau în curtea lor din Arad. Bătrânii au reușit să își protejeze nepoțica, dar cu prețul rănirii lor. Victimele au fost duse la spital, pentru îngrijiri medicale, iar cele două animale au fost anesteziate și duse la Adăpostul Public Arad.

Până la sosirea echipajelor de ecarisaj, jandarmii arădeni au reușit să izoleze animalele. Unul dintre cei doi câini Amstaff a devenit agresiv și a mușcat-o inițial pe femeie. Soțul ei i-a sărit în ajutor, însă a căzut și el victimă, fiind mușcat în repetate rânduri și de cel de-al doilea câine, care a devenit, de asemenea, agresiv.

Cei doi bunici și-au luat nepoțica în brațe și s-au adăpostit într-o camera de la parterul imobilului, iar un vecin – care a auzit strigătele de ajutor și câinii lătrând – a sunat imediat la 112.

„Jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadați într-o cameră, iar de la geam strigau după ajutor și câinii liberi în curte. Jandarmii au analizat repede situația și au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice, respectiv scutul de protecție, tonfa și șpray-ul iritant lacrimogen. Astfel au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj”, anunță Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Arad, prin intermediul unui comunicat.

Un echipaj medical le-a acordat îngrijiri medicale celor doi soți atacați de câini, care aveau numeroase răni pe tot corpul, apoi au fost duși la spital. În acest timp, jandarmii au avut grijă de fetiță până la sosirea mamei sale.

Câinii agresivi au fost anesteziați și transportați la Adăpostul Public Arad, urmând ca proprietarii să ia o decizie în privința acestora.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here