COVID atacă inclusiv creierul, arată un studiu recent. Cazul bărbatului care a început să creadă că poate vorbi cu rudele sale decedate

0
343

COVID are efecte inclusiv asupra activității creierului, arată un studiu realizat în Statele Unite, în care au fost analizați peste 200.000 de pacienți infectați. Medicii au descoperit că aproximativ 13% din aceștia au fost diagnosticați pentru prima dată cu o afecțiune psihiatrică sau neurologică la șase luni după îmbolnăvire.

La o zi după ce a prezentat simptome, un bărbat în vârstă de 30 de ani, care nu avea antecedente de tulburări mintale, a început să creadă că poate vorbi cu rudele sale decedate. El devenise convins că Apocalipsa este iminentă.

Episoadele psihotice pot duce la consecințe dramatice pentru pacienți

Potrivit surselor citate de Business Insider, episoadele psihotice pot duce la consecințe dramatice atât pentru pacienți, cât și pentru cei din apropierea lor. De mai bine de un an, există dovezi că infectarea cu SARS-CoV-2 poate produce tulburări psihice.

Len Ramirez – corespondent KPIX: Cercetătorii erau interesați de modul în care COVID-19 afectează diferite grupuri de vârstă și în câte moduri. Există dovezi îngrijorătoare că, în privința adolescenților, virusul le poate afecta mintea.

Michael Wilson – medic UCSF: Comportamente obsesive, delir, paranoia, de fapt chiar aceste simptome i-au adus în spital. Apoi, anumiți markeri privind inflamații prezente la acești copii, care indică faptul că se întâmplă ceva, fără a indica exact cauza.

În urma studiilor, specialiștii cred că, de fapt, după infectare, sistemul imunitar atacă sistemul nervos central. Din această cauză, anticorpii a căror sarcină este să atace sursa infecției, atacă de fapt proteinele din creier, la care nu au în mod normal acces, grație unei bariere naturale, compromisă de coronavirus. Astfel, apare un tip de encefalită, o reacție autoimună care produce inflamarea creierului, ceea ce poate cauza psihoze.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here