8 ȘTIRI DE LA ORA 8. A fost publicat calendarul examenelor și al vacanțelor din noua structură a anului școlar 2021-2022

0
272

Noua structură a anului școlar 2021-2022, după modificările survenite în urma vacanței forțate care s-a încheiat vineri, a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, conform documentului, semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie 2022, iar semestrul al doilea va începe imediat după, pe 17 ianuarie 2022.

Vacanța de vară – finalul anului școlar – nu se va modifica, nici datele examenelor naționale. Anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 1 septembrie 2021 și se structurează pe două semestre (34 de săptămâni).

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 6 noiembrie 2021. Mercur a intrat în zodia Scorpion

Horoscopul zilei de 6 noiembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Mercur, planeta comunicării, a rațiunii și a negocierilor, a intrat în zodia Scorpion, zodie pe care o va tranzita până pe data de 24 noiembrie. Din această ipostază ne va aduce mai multă profunzime în gândire, mai multă intuiție și ne va determina să fim mai introspecți, mai orientați către noi, către interiorul nostru și lumea nevăzută. Atenție la suspiciuni și la idei fixe.

Statistica oficială: Doar 2,2% dintre românii vaccinați complet au făcut COVID-19 în perioada decembrie-octombrie

De la începutul campaniei de vaccinare în România, pe 27 decembrie 2020, și până la 31 octombrie 2021, 140.470 persoane (2.2% din totalul persoanelor cu schemă completă de vaccinare) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, potrivit ultimei analize a INSP. Dintre acestea, 97.272 au făcut COVID-19 în luna octombrie.

Din cele 140.470 români, 69.8% au fost vaccinați cu Pfizer Biontech, 4.8% au fost vaccinate cu Moderna, 11.9% cu Astra Zeneca și 13.4% cu Johnson&Johnson.

Un muncitor a murit după ce a căzut de pe o schelă, la un bloc în construcție din nordul Capitalei (VIDEO EXCLUSIV)

Un muncitor a murit, vineri seară, după ce a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de aproximativ trei metri, pe un șantier din nordul Capitalei, în apropiere de pasajul Băneasa. Echipajul medical de la SMURD ajuns la fața locului a declarat decesul muncitorului căzut de pe schelă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu, a declarat pentru Gândul că în jurul orei 16.40, printr-un apel la numărul 112, s-a anunțat un accident de muncă pe strada Daniel Danielopolu, din Sectorul 1, după ce un bărbat a căzut de pe o schelă, pe un șantier.

Numărul vaccinaților în rândul persoanelor private de libertate este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare

Pandemia de coronavirus, provocatoare la toate nivelurile societății, pe întreg globul, a impus nu numai măsuri de restricție și de distanțare socială, dar și un răspuns la nivel medical, vaccinurile anti-COVID.

În România, ultimele luni au fost marcate, din păcate, de o creștere substanțială a numărului de infectări cu noul coronavirus, iar campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm crescând. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) transmite că a fost intensificată această conștientizare permanentă a importanței vaccinării, chiar dacă decizia aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane.

Potrivit ultimelor statistici întocmite la nivelul ANP, numărul vaccinaților din rândul deținuților este mai mare decât cel al polițiștilor de penitenciare.

Raed Arafat: „Nu ne așteptăm să vedem scăderi ale numărului de pacienți de la ATI cel puțin două-trei săptămâni”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, vineri, că numărul de cazuri grave de Covid-19 de la ATI nu va scădea, „cel puțin două- trei săptămâni”.

Șeful DSU a mai precizat faptul că un număr ridicat de pacienți ventilați, în stare critică, în secțiile de ATI, duce automat la creșterea numărului de decese.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here