Cum se poate pregăti cartonul pentru reciclare?

0
91

Reciclarea cartonului este singura modalitate responsabilă de a elimina așa cum trebuie cartonul. Este deci esențial să faci asta în mod corect.

Iată deci cum trebuie să faci atunci când vine vorba despre reciclare carton Bucuresti.

Reciclarea cartonului- o opțiune mai durabilă.

Un lucru este evident- reciclarea cartonului este o opțiune mult mai durabilă și mai responsabilă decât doborârea arborilor sau defrișarea pădurilor. Este în același timp, un lucru care permite și econimisirea energiei și a resurselor naturale.

În plus, retratarea și reutilizarea cartonului prezintă și avantaje indirecte pentru schimbările climatice, reducându-se în mod considerabil poluarea. Este deci important să se înțeleagă și să se cunoască ceea ce se poate și ceea ce nu se poate recicla.

Și ai fi suprins să afli cât de importantă este amprenta ta de carbon, mult mai importantă față de ce ai putea crede.

Este deci extrem de important să se recicleze orice material reciclabil, mai ales cele de la firme. Se vor elimina astfel deșeurile într-un mod responsabil, dar se vor reduce și costurile de tratare pentru deșeuri.

Cum trebuie deci să se pregătească cartonul pentru reciclare?

Trebuie să folosești pubela specială pentru hârtie sau carton. Este un lucru esențial. Sunt pubele disponibile în mai multe mărimi pentru o utilizare la interior sau la exterior.

Nu trebuie deci să aștepți ca acesta să adune în grămezi mari în curte, în grădină sau în fața blocului și să aștepți ca cineva să vină după el. Dă exemplu și fă reciclarea așa cum trebuie.

Triază cartonul. La fel de important este să triezi materialele reciclabile. Firma de colectare sau de reciclare va aduna doar cartonul care poate să fie recuperat și reciclat.

Cartonul se poate împărți în două categorii: cartonul ondulat sau cutiile de carton.

Desfă sau descompune cutiile. Cutiile care sunt aplatizate sunt mai ușor de manipulat de către cei care se ocupă de reciclare. Acestea ocupă mai puțin loc în pubelă sau camionul pentru colectare de deșeuri. De altfel, desfacerea cutiilor este o operațiune necesară pentru reciclare.

Este bine de asemenea, să se dea jos etichetele de la ambalaje, cu un cutter, cu o foarfecă sau un cuțit, să se înlăture și folia de protecție cu bile.

În acest fel, te vei putea bucura de un spațiu de stocare mai redus, de o mai mare facilitate de transport și costuri de gestionare pentru deșeuri mai mici.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here