Noi trăim această realitate o să o mai trăim şi de acum încolo dacă nu ne vaccinăm

0
258

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a comentat campania de vaccinare care circula în Republica Moldova, care transmite un mesaj ironic celor ce refuza cu îndârjire vaccinarea, invocând fel de fel de terorii ale conspirațiilor și informații false, „tu nu trebuie să îţi faci griji, avem locuri libere în cimitir”. Ministrul spune că din păcate la noi acest mesaj s-a transformat în realitate în ultimele săptămâni și va continua, dacă rata de vaccinare nu va crește.

„Din păcate, pe lângă acest clip, noi deja am avut foarte multe reportaje, în foarte multe oraşe din România, unde acest mesaj s-a transformat în realitate, din păcate, în ultimele săptămâni. Şi acele clipuri care nu sunt clipuri, ci sunt realitatea de zi cu zi din România, asta trebuie să ne pună pe gânduri. Din păcate, noi nu suntem la situaţia în care să facem un clip cu un asemenea mesaj – care sigur, este foarte dur – noi, din păcate, am trăit această realitate în ultimele săptămâni, o să o mai trăim şi de acum încolo dacă nu avem grijă de noi înşine, noi toţi”, a afirmat Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova a lansat o campanie pro-vaccinare cu un mesaj inedit. Clipul subliniază recordurile negative privind numărul de decese şi infectări, iar mesajul celor care refuza vaccinarea este ironic, „tu nu trebuie să îţi faci griji, avem locuri libere în cimitir”.

„Până acum, 7.000 de moldoveni au murit de Covid. Tulpinile noi sunt mult mai agresive şi mult mai contagioase, dar tu nu trebuie să îţi faci griji”, este primul mesaj transmis. „În Chişinău, de exemplu, avem cel mai mare cimitir din Europa. Deci, sunt destule locuri. Aşa că nu-ţi fă griji!”, un altul.

Peste 90 la sută dintre decesele înregistrate în România la pacienţi confirmaţi cu Covid în ultima săptămână au fost raportate la persoane nevaccinate.

Conform informațiilor oferite de INSP, în săptămâna 1-7 noiembrie 2021, 31,1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Bihor, Timiş şi Braşov, iar 69,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De asemenea, 27% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Bihor, Prahova, Constanta şi Iaşi, iar 90,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Aproape 6.300 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproape 1.300 mai puține față de marți. Și numărul pacienților decedați a scăzut, în ultimele 24 de ore fiind anunțate 397 decese, dar și alte 8 din zilele anterioare. În spitale sunt internați peste 17.400 de pacienți cu COVID-19, dintre care 1.823 sunt în stare gravă, în secțiile ATI.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here