„Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi”

0
551

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, ar fi amenințat că va rupe coaliția de guvernare în cazul în care Ministerul Dezvoltării va ajunge la PNL.

Potrivit unor surse citate de Digi24, liberalii ar insista, în cadrul negocierilor pentru formarea unui guvern PSD-PNL-UDMR, să primească acest portofoliu, fapt care a deranjat formațiunea maghiară.

Ulterior discuțiilor dintre cele trei formațiuni, Kelemen Hunor a confirmat, la plecarea de la Parlament, că UDMR nu acceptă să piardă Ministerul Dezvoltării și a folosit o exprimare plastică pentru a descrie actuala situație.

„Nu e posibil ca UDMR să fie de decor în coaliție, să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul în fiecare lună”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă este adevărat faptul că UDMR nu vrea să renunțe sub nicio formă la ministerul Dezvoltării, Hunor a răspuns: „În acest moment, această afirmație este destul de corectă”.

„Uniunea poate să rămână cu portofoliile actuale, restul să le împartă colegii. Eu nu vreau să iau nimic de la nimeni, nu am pretenții. Am renunțat, dacă mergem pe ideea rotației, să dăm noi prim-ministrul pentru 5-6 luni, cât ar veni. Am renunțat la multe lucruri, nu vreau să intru în detalii. Am acceptat anumite situații. Nu suntem sabotați de nimeni, noi am fost extrem de corecți. Trebuie să depășim faza negocierilor. Guvern vom avea. Fără noi se poate face majoritate, nu este o chestiune aritmetică, ci una politică. Asta e decizia, să avem un guvern”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Pe SIIJ ne-am înțeles

Întrebat despre declarația șefului PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la retragerea PSD din discuții dacă UDMR se retrage, Kelemen spune că nu a solicitat ajutorul nimănui la negocieri.

Acesta a adăugat că a fost discutată și situația Secției Speciale.

„Pe SIIJ ne-am înțeles. Au mers colegii să facă un text. Am discutat că se va face desființarea și reorganizarea SIIJ prin lege”, a mai adăugat liderul UDMR.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here