Președintele SUA, Joe Biden a transferat pentru scurt timp puterea către vicepreședintele Kamala Harris pentru a efectua o colonoscopie de rutină

0
250

Liderul SUA, Joe Biden s-a deplasat vineri dimineața devreme la centrul medical din Washington pentru primul său examen fizic de rutină în calitate de președinte. Secretarul de presă Jen Psaki a declarat că Biden va fi sub anestezie în timpul procedurii și va transfera puterea către vicepreședintele Kamala Harris.

Oficialii Casei Albe au declarat de luni de zile că Biden, care împlinește sâmbătă 79 de ani și este cel mai în vârstă președinte al națiunii, își va face un examen medical anual și va fi transparent în privința rezultatelor.

Psaki a transmis pe Twitter că Biden și-a reluat atribuțiile în jurul orei 11:35, era bine dispus și a vorbit atât cu Harris, cât și cu șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain.

„El va rămâne la Walter Reed până ce își va finaliza restul examenului medical de rutină”, a spus Psaki.

Șeful cabinetului a amintit că și fostul președinte George W. Bush a fost nevoie să se supună aceleiași proceduri medicale în 2002 și 2007.

„La fel ca atunci când președintele George W. Bush a suferit aceeași procedură în 2002 și 2007, și în urma procesului prevăzut în Constituție, președintele Biden va transfera puterea vicepreședintelui pentru scurta perioadă de timp în care se află sub anestezie”, a afirmat vicepreședintele Kamala Harris..

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a avut ultimul său examen complet în decembrie 2019, când medicii au constatat că este „clinic sănătos și apt să execute cu succes îndatoririle funcției de președinte al SUA”, potrivit unui raport medical de la acea vreme.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here