Alertă în Franța. Valul 5 al pandemiei „începe cu viteza fulgerului”

0
217

Gabrial Attal, purtător de cuvânt al guvernului francez, avertizează că valul 5 de infecţii cu SARS-CoV-2 se traduce prin cifre alarmante.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 este aproape dublu faţă de săptămâna trecută, spune acesta.

Conform AFP, media de noi cazuri pe şapte zile a ajuns la 17.153, sâmbătă, faţă de 9.458, în urmă cu o săptămână, au anunțat autoritățile. Acest lucru înseamnă o creştere de 81%.

„Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, a spus Gabrial Attal.

De asemenea, creșterea înregistrată în ultima săptămână este de trei ori mai mare decât creşterea medie a numărului de cazuri înregistrată în trei săptămâni anterioare, indicând o accelerare exponenţială a infecţiilor.

Sâmbătă, 20 noiembrie, în spitale erau internați 7.974 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.333 se află la terapie intensivă. Acum 30 de zile, ciferle erau de 6.500, respectiv 1.000.

„Există o creştere puternică a infecţiilor, dar ştim şi că în Franţa avem o mare acoperire de vaccinare. Pare că suntem înaintea vecinilor noştri în ceea ce priveşte dozele suplimentare”, a mai spus Attal.

El consideră că introducerea certificatelor de sănătate înaintea altor ţări, în vară, a ajutat de asemenea la gestionarea răspândirii Covid-19.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here