Se va putea face procedural doar prin căderea Guvernului şi a merge înapoi cu un nou guvern, dar respectând această majoritate

0
95

Ministrul propus de PSD pentru Ministerul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit la Digi24 despre cum ar putea fi procesul de rotație a premierilor între PNL și PSD. De asemenea, el a precizat că în cadrul rotației vor intra și câteva ministere importante.

„Este pentru prima dată când se face rotativ, poate că nu ne-am gândit nici noi la ultimele detalii, într-adevăr, cum se va întâmpla procedural acest lucru, am hotărât că vom schimba premierul şi vom schimba câteva ministere, conform rotativei, adică SGG-ul, Ministerul de Finanţe cu Ministerul Justiţiei şi, mi se pare, Ministerul Transporturilor. Cred că se va putea face procedural doar prin căderea Guvernului şi a merge înapoi cu un nou guvern, dar respectând această majoritate, cât va fi ea în momentul respectiv, sau cum vom face nu ne-am gândit încă”, a afirmat Vasile Dîncu, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Vasile Dîncu a precizat că fiecare partid este responsabil pentru oamenii pe care îi propune pentru fiecare minister în parte. El a afirmat că asocierea dintre cele două forțe politice este mai degrabă o solidaritate pentru România, decât o „iubire ideologică”.

„Nu avem nimic de obiectat. De altfel, am şi stabilit un lucru, ne-am înţeles cu toţii asupra principiului, asupra faptului că nu ne-am adunat din iubire ideologică sau dintr-o altă formă de solidaritate, decât pentru ca să facem ceva pentru România (…). Este responsabilitatea PNL pentru oamenii pe care-i pune pentru că, până la urmă, suntem într-o coaliţie, nu suntem un partid federal. Fiecare răspunde pentru oamenii pe care-i pune şi, evident, pentru ministerele respective”, a declarat Vasile Dîncu.

El a explicat că de-a lungul timpului, de când PSD și PNL au intrat în discuții pentru formarea unei majorități pentru a construi un eventual Guvern, au tot fost voci care au criticat asocierea social-democraților cu liberalii, dar că acum sunt multumiți de ceea ce au negociat liderii PSD și de programul de guvernare agreat.

„Au fost şi voci critice, oameni care au spus: noi nu am fost de acord să intrăm la guvernare, dar uite, acum suntem mulţumiţi. (…) Sunt mulţumiţi de programul de guvernare şi sunt mulţumiţi, în mare, de echipa pe care o propunem noi, deci noi nu avem probleme la PSD, nu considerăm că este o victorie, nici o înfrângere, pentru că am stabilit împreună cu PNL, încă din prima noastră şedinţă, dacă careva dintre partide, dacă cineva dintre aceşti oameni care suntem la masă, negociatori, vom considera că ceilalţi ne-au păcălit, înseamnă că nu funcţionează în viitor şi atunci am negociat zile întregi pe toate aspectele, până la urmă am văzut că toată lumea poate să zâmbească”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here