„Eu nu cred că vor prinde Crăciunul anului 2022”

0
454

Liderul USR, Dacian Cioloş, opinează că actuala coaliţie de guvernare va rezista mai puțin de un an. Acesta a afirmat în ce condiții ar mai fi dispus să negocieze cu PNL în eventualitatea unei viitoare colaborări.

„Inclusiv domnul Ciolacu a spus: Hai să ajungem în primăvară şi vedem de acolo încolo ce vom face şi ce nu vom face. Uitaţi-vă la angajamentele pe care şi le-au luat. Noi când am intrat la guvernare am avut un program, am spus ce vom face în primele şase luni, în primul an. A, că nu s-au făcut pentru că a avut PNL Congres, asta e o altă discuţie… Dar am avut un calendar. Acum vedem că toate deciziile importante pentru cetăţeni sunt împinse undeva în 2023. Eu nu cred că vor prinde Crăciunul anului 2022, în această formulă. Aţi văzut că încep să se atace încă de astăzi”, a declarat joi Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Cioloș: „Vom vedea ce mai rămâne din actualul PNL”

Întrebat dacă USR ar fi dispus să negocieze cu liberalii, în cazul în care guvernarea PSD – PNL se va rupe, Cioloş a replicat că rămâne de văzut „ce mai rămâne” din actualul PNL.

„Vom vedea ce mai rămâne din actualul PNL, nu într-un an de zile, în şase luni de zile. Vom vedea ce mai rămâne şi vom vedea cu cine mai avem de discutat. (…) Vom discuta cu toţi oamenii serioşi din ţara asta, care îşi doresc cu adevărat să modernizeze România, nu să se plimbe la putere dintr-un Guvern în celălalt, indiferent de consecinţe”, a spus liderul USR.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a obținut joi voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Parlamentarii USR și AUR votat împotrivă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here