Sfârșit tragic pentru un preot. A murit inexplicabil, pe calea ferată

0
223

Preotul Vasile Benchea, din Blaj, și-a pierdut viața luni, 22 noiembrie, după ce a fost lovit de un tren în jurul orei 18.30, în zona Gării, la ieșirea spre localitatea Valea Lungă, potrivit IPJ Alba.

În vârstă de 62 de ani, Vasile Benchea slujea ca preot la Biserica „Sfanta Maria” din Blaj. El mergea pe calea ferată în momentul în care a fost lovit de tren.

Din primele informații, mecanicul ar fi semnalizat acustic de mai multe ori, însă bărbatul nu a coborât de pe calea ferată, potrivit alba24.ro.

În jurul orei 18.30, polițiștii Postului de Poliție Transport Feroviar Blaj au fost sesizați cu privire la faptul că, la ieșirea din Stația Blaj, spre Valea Lungă, o persoană a fost acroșată de un tren.

Numit preot în Blaj (1990), Vasile Benchea s-a dedicat vreme de 20 de ani construirii unei noi biserici „Sfânta Maria”, care a fost sfințită la 5 septembrie 2010 de către Patriarhul Daniel, ocazie cu care a devenit Cetățean de onoare al Blajului și i-a fost dăruit un tablou al Mitropolitului Andrei Șaguna realizat de pictorul Emil Comșa.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here