Măsurile anti-COVID au fost prelungite până pe 8 decembrie în București. Masca obligatorie, cu o serie de excepţii

0
235

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a dispus, sâmbătă, măsuri pentru combaterea pandemiei valabile până pe 8 decembrie, ora 24.00. Este menţinută obligativitatea purtării măştii, cu câteva excepţii, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele, cursurile de instruire, workshopuri-le, conferinţele şi evenimentele private precum nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea, se arată într-un document al Prefecturii.

De asemenea, desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-21,00.

În cadrul acestui gen de evenimente pot participa doar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală. E permisă organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în Capitală, cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie.

Pot lua parte doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Incidenţa sâmbătă în Bucureşti e de 2,26 la mia de locuitori.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here