Polițist vizat de perchezițiile de la Brigada Rutieră București, avansat la excepțional de Ziua Națională

0
89

Unul dintre cei 19 agenți ai Brigăzii de Poliție Rutieră vizați de perchezițiile organizate, săptămâna trecută, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție, a fost avansat la excepțional cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Polițistul a primit cu ocazia Zilei Naționale cel mai mare grad de agent.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins, joi, cu sprijinul ofițerilor DGA și trupelor speciale ale Jandarmeriei, la sediul Brigăzii Rutiere București dar și la adresele a 19 agenți, mulți dintre aceștia motocicliști. În aceleași timp, perchezițiile au vizat și mai mulți polițiști locali, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Primăriei Sectorului 1.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că descinderile s-au făcut într-un dosar deschis în 2020 pentru presupuse infracțiuni de luare de mită. Procurorii ar fi audiat deja zeci de șoferi care ar fi recunoscut că le-au dat bani agenților pentru a nu-i sancționa sau a le aplica sancțiuni mai mici.

Anchetatorii au ridicat și banii din pușculițele copiilor

Joi dimineață, anchetatorii anticorupție au ridicat telefoanele mobile ale celor 19 agenți, dar și toți banii pe care i-au găsit în locuințele acestora, indiferent de sume. În acest sens, există mărturii ale unor polițiști care au afirmat că, în unele situații, anchetatorii ar fi golit inclusiv pușculițele copiilor.

După ce expertizele informatice ale telefoanelor vor fi gata, agenții respectivi vor fi audiați, iar acolo unde va fi cazul se va începe urmărirea penală.

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că unul dintre polițiștii vizați de anchetă este și agentul șef Florian Lazăr. Numele acestuia se regăsește pe lista de propuneri pentru a fi avansat înainte de termen, la excepțional, cu ocazia Zilei Naționale, la gradul de agent șef principal, adică cel mai mare grad de subofițer din Poliția Română.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here