Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene, mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României

0
247

Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene au transmis mesaje de felicitare, pe rețelele de socializare, cu ocazia zilei Naționale a României.

„La mulţi ani de Ziua Naţională, România! La mulţi ani, România! Astăzi sărbătorim alături de prietenii noştri români şi de Comisia Europeană în România!”,  scrie pe pagina de Facebook a Executivului comunitar, mesajul fiind însoțit de imagini reprezentative ale țării noastre, dar și de un articol informativ.

Consiliul Uniunii Europene ne-a transmis felicitări cu ocazia Zilei Naționale printr-un clip distribuit pe Facebook, care cuprinde mai multe informații despre România. La început, reprezentanții instituției au explicat în engleză semnificația celebrei expresii românești „struțo-cămilă”.

Ulterior, sunt prezentate date cu privire la aderarea la UE, faptul că România are cel mai rapid internet în bandă largă dintre țările din blocul comunitar sau că prima femeie neurochirurg din lume a fost o româncă, dr. Sofia Ionescu-Ogrezeanu..

Nu sunt uitate nici performanțele sportive: primul și ultimul 10 „curat” la gimnastică aparțin României, prin Nadia Comăneci -1976 și Lavinia Miloșovici – 1992.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here