s-a căsătorit în spital, cu câteva zile înainte să moară

0
205

Alexandra, o româncă stabilită în Italia, avea 31 de ani și se lupta cu cancerul de opt ani. În urmă cu două săptămâni, medicii i-au spus că nu mai este nimic de făcut. Dar ea a avut un vis: să se căsătorească cu Marco, iubitul ei cu care avea o fetiță. Un vis pe care și-a dorit cu orice preț să-l realizeze, și care s-a împlinit vineri, 19 noiembrie, în secția de Oncologie a spitalului Carle. După doar opt zile, Alexandra Turtoi a murit, lăsând în urmă o fetiță de trei ani.

Drama Alexandrei a impresionat comunitatea din Cuneo și din satul Ronchi, unde ea locuia de ceva vreme cu Marco și cu fetița lor.

Alexandra Turtoi era originară din Galați, iar la 18 ani s-a hotărât să plece din România, la Ancona, în căutare de muncă. La sfârșitul anului 2012, avea să-l întâlnească pe Marco Bernardi, iar între cei doi a fost dragoste la prima vedere, scrie ziarul La Stampa.

I s-a spus că nu mai există nicio speranță

În primăvara lui 2013, Alexandra avea să descopere cancerul, și în scurt timp a început tratamentele și a suferit și o operație. I s-a spus că s-a vindecat, dar boala a reapărut după cinci ani, apoi s-a vindecat din nou. În iulie anul acesta, cancerul a reapărut, iar starea Alexandrei s-a înrăutățit din ce în ce mai mult, până când i s-a spus că nu mai există nicio speranță.

Înainte să moară, tânăra a vrut să-și împlinească ultima dorință: să se căsătorească cu Marco. Și totul s-a întâmplat în  secția de Oncologie a spitalului Carle, unde familia și prietenii au organizat totul, în foarte scurt timp, de la rochie, verighete până la ceremonia civilă, oficiată de un ofițer de stare civilă.

„Era strălucitoare, fericită, o splendoare. Toată lumea a plâns la această nuntă”, povestesc apropiații Alexandrei.

Înmormântarea Alexandrei a avut loc marți, 30 noiembrie, în Cuneo. Tânăra i-a lăsat în urmă și pe mama ei, Felicia, și pe fratele Ionuț.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here