Am suspendat cursurile cu prezență fizică în 22 de unităţi de învăţământ

0
179

Din cauza frigului din clase, 22 de unităţi de învăţământ din Timişoara, cu peste 10.000 de elevi, fac cursurile online, iar de săptămâna viitoare este posibil ca şi alte şcoli să recurgă la această soluţie, a anunțat inspectoratul școlar județean Timiș.

În clasele şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire, temperaturile sunt între 10 grade şi 16 grade Celsius. Reprezentanții inspectoratului școlar spun că nici aerisirea claselor nu se mai face corespunzător cerinţelor pandemice şi de aceea “există risc de infectare”.

„La această oră, avem suspendate cursurile faţă în faţă în 22 de unităţi de învăţământ, în care învaţă 10.269 de elevi, adică 20% dintre elevii din Timişoara. Sunt în online din cauza problemelor legate de lipsa agentului termic. Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe această listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30%. Avem şi situaţia legată de pandemie, ambele se suprapun şi creează o panică în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor pentru că nu se aerisesc sălile de clasă şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase”, a afirmat Cosmin Hogea, inspectorul școlar general adjunct, potrivit edupedu.ro.

În clasele şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire, temperaturile sunt între 10 grade şi 16 grade Celsius.

Adjunctul IŞJ Timiş a adăugat că la nivelul Inspectoratului a fost analizată situaţia şi se caută o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara.

„Sperăm să găsim o soluţie, împreună cu factorii de decizie din primărie, pentru a evita suspendarea cursurilor. Aerisirea claselor este obligatorie, din cauza pandemiei, dar se evită”, a menţionat el.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here