Român luat ostatic și torturat două zile, apoi abandonat rănit grav într-o casă, în Belgia. Cauza agresiunii a rămas un mister pentru autorități

0
491

Unitățile speciale ale poliției federale din Belgia au găsit un român rănit, pe 6 octombrie anul trecut, într-o casă din Kleine-Brogel, la periferia orășelului Peer, în Belgia. Acum șase alți cetățeni români riscă pedepse de până la șase ani pentru tortură, luare de ostatici și neglijență, scrie cotidianul Nieuws Blad.

Victima, în vârstă de 30 de ani, a reușit să-și anunțe prietenii din țara natală și să-și transmită locația prin telefonul mobil, potrivit Nieuws Blad.

Un român din Suedia a văzut printr-un apel video cu un prieten, suspect acum, cum victima a fost bătută, și a alertat serviciile de urgență. Tortura începuse cu o zi înainte, pe 5 octombrie. O parte din grupul de răpitori și victima consumaseră alcool și cocaină, în Anvers.

Mai târziu, seara, au mers la casa din Peer. Acolo, victima a fost nevoită să-și scoată hainele și apoi a fost umilită. Un alt român de 37 de ani l-a lăsat complet dezbrăcat și l-a atacat apoi pe bărbat cu o bară de fier, după care a chemat mai mulți prieteni români. Acesta e acum principalul acuzat.

„Mă voi asigura că nu-și va mai putea folosi niciodată brațele și picioarele!”, a spus unul dintre ei.

Victima a fost ținută în genunchi și bătută ore în șir, a trebuit să pună mâinile pe masă și agresorii le-au lovit cu bâtele, iar când a căzut i-a dat lovituri cu picioarele până când a leșinat.  În cele din urmă, românii l-au lăsat gol pe podea, în sufragerie, pe conaționalul lor, după mai bine de 24 de ore de tortură.

Acolo l-au găsit trupele speciale. Victima a ajuns la terapie intensivă cu insuficiență renală, vânătăi pe tot corpul, un braț rupt, o comoție. Cu toate acestea, nu a fost examinată de un medic, o femeie pe care judecătorul a criticat-o.

După aproximativ zece zile, bărbatul rănit a fost lăsat să părăsească spitalul. Între timp, a părăsit Belgia, și nu s-a prezentat vineri la tribunalul Hasselt, pentru a depune o plângere civilă. Motivul pentru care a fost torturat este neclar până în prezent.

Cearta ar fi izbucnit fie pe fondul  stării de ebrietate, pentru o femeie, fie ca o neînțelegere între români implicați în lumea prostituției. „Nu vom ști niciodată adevăratul motiv”, a spus procurorul.

„Atât suspecții, cât și victima sunt cunoscuți în mediul infracțional. Doi dintre ei au fost deja condamnați la 15 ani de închisoare în străinătate pentru crimă organizată și trafic de persoane. Ce s-ar fi întâmplat dacă acei oameni din România și Suedia nu ar fi sunat? Victima ar fi supraviețuit?”, se arată în raportul autorităților.

Avocatul Philippe Carsau a cerut reducerea pedepsei pentru românul de 37 de ani care a inițiat agresiunea. „Nu se sustrage de responsabilitatea sa. Clientul meu a ieșit din minți.” „Sunt vinovat și singurul care ar trebui pedepsit”, a spus românul, în discursul său din fața judecătorilor. Avocații Marc Pirard, Peter Donné și Ysbert Drees au cerut achitarea prostituatei și a doi bărbați care supravegheau casa, nu l-au atins pe românul bătut. Verdictul în acest proces se va da pe 11 martie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here