Imaginile dezastrului din prima zi de război din Ucraina. Blocuri distruse și oameni morți, printre tancuri, bombe și avioane militare

0
215

Erau oamenii liniștiți care își făceau rutina zilnică și mergeau la magazin, dar și oameni care mergeau spre iesirea din Kiev, iar acolo erau cozi foarte mari la magazine și ambuteiaje în trafic. Am avut și momente de teamă. Oricine în situația asta trece prin anumite scenarii. Mai ales când m-am trezit și am văzut că nimeni nu răspunde la telefon. Apar tot felul de scenarii care îți trec prin minte, însă știam că trebuie să găsim o soluție si nu era neapărat timp de panică”, a mărturisit, pentru Gândul, Cristi Dascălu, vlogger și programator român.

Blocuri distruse și oameni plini de sânge

Bombardamentele rușilor au lovit un bloc din orașul ucreainean Chuhuiv, regiunea Harkov. Imagini postate pe rețelele de socializare arată blocul distrus și oameni plini de sânge.

Un obuz a căzut în capitala Kiev. Ucrainenii se opresc să fotografieze proiectilul, în timp ce autoritățile încearcă să-l îndepărteze

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei şi susţine că a distrus peste 70 de ţinte militare. În Kiev, sirenele care răsună în tot oraşul avertizează locuitorii cu privire la un atac aerian ”iminent”.

Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, într-un discurs-surpriză înregistrat luni și difuzat joi dimineață. Oficialii de la Kremlin anunţă că președintele rus va decide când se încheie ofensiva în Ucraina.

Între timp, Uniunea Europeană pregăteşte un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei şi solicită guvernului din Belarus să nu ia parte la „această tragedie inutilă”.

Citește și

FOTO| Momentul în care Rusia bombardează baza militară de lângă orașul ucrainean, situat la peste 100 km de Sighetu Marmației

FOTO | Imagini sfâșietoare din Ucraina. „Adăpostul se umple de copii care țin în mâini cărți de colorat”

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here