Forțele Armate ale Ucrainei au anunțat că Insula Șerpilor a fost capturată de armata Rusiei

0
477

Forțele Armate ale Ucrainei au anunțat într-o postare pe Twitter că forțele armate ale Rusiei au capturat Insula Șerpilor, după ce au bombardat puternic și au distrus infrastructura din zonă. Atacul a fost lansat din Marea Neagră.

Insula Șerpilor se află într-un punct strategic în Marea Neagră și se află la o distanță de numai 45 de KM de România.

„Infrastructura insulei Zmiiniy (Insula Șerpilor) a fost distrusă în urma bombardamentelor efectuate de artileria navei. În plus, s-a pierdut legătura cu polițiștii de frontieră și luptătorii forțelor armate ucrainene. Potrivit ultimelor informații, insula Zmiiniy a fost capturată de inamic. În timpul zilei, inamicul a încercat să sperie apărătorii ucraineni ai insulei cu cerințele de a o înconjura. De remarcat, SBGSU împreună cu forțele armate ucrainene și Garda Națională a Ucrainei continuă să lupte activ împotriva inamicului”, se arată în postarea făcută pe Twitter de Forțele Armate ale Ucrainei.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, declarase anterior că ar fi existat o „mișcare în zonă”, dar nu se poate pune problema unui atac. Afirmațiile lui au fost contrazise de de către agenția ucraineană de presă care transmite că crucișătorul Moskva a început să bombardeze insula Zmiyinyi, după o tentativă nereușită de aterizare.

„În zona Insulei Şerpilor într-adevăr a fost a fost o mişcare la un moment dat, dar nu se justifică să spunem că este vorba despre o pregătire militară, de un atac în această zonă. Acolo exista o bază ucraineană oricum, dar nu au fost lupte acolo”, a declarat Vasile Dîncu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here