Bărbaţii ucraineni cu vârsta între 18 şi 60 de ani nu mai au voie să părăsească ţara

0
215

Bărbaţii ucraineni cu vârsta între 18 şi 60 de ani nu au voie să plece din ţară. Preşedintele Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală.

Preşedintele Ucrainei a declarat, joi seară, că pentru asigurarea apărării statului a fost dispusă mobilizarea pe scară largă, atât în Kiev cât şi în celelalte oraşe mari, relatează CNN.
Într-un comunicat oficial al ministerului de interne ucrainean se arată că odată cu introducerea legii marţiale în Ucraina, plecarea din ţară a bărbaţilor care fac parte din categoria de vârstă 18-60 de ani este interzisă.

Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”, precizează comunicatul oficial emis de ministerul de interne ucrainean.

Potrivit agenţiei de presă Russia Today, Rusia ar fi pregătită să negocieze predarea Ucrainei, sub condiţia ca Ucraina să nu permită să fie adus armament pe teritoriul ei şi să rămână netură – să nu se alăture NATO.

Zelenski a semnat un decret de mobilizare generală a populaţiei

Zelenski a introdus legea marţială în Ucraina. Acesta a întrerupt şi relaţiile diplomatice cu Rusia, ca urmare a agresiunii de pe teritoriul ucrainean.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here