Navă maritimă de marfă din Japonia, lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

0
213

O navă de marfă deținută de japonezi a fost lovită, vineri, de o rachetă rusească în Marea Neagră, în largul coastei Ucrainei. În urma atacului, un membru al echipajului a fost rănit ușor, a declarat – sâmbătă – un oficial al unei firme de transport maritim din Japonia.

Rapoartele preliminare indică că racheta a fost trasă de forțele ruse și a lovit pupa navei de marfă „Namura Queen”, la bordul căreia se aflau 20 de membri ai echipajului, potrivit unui comunicat publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Ucrainean al Apărării.

„Remorcherul „P&O STAR” a venit în ajutor. Situația este sub control”, se spune în postare. Acesta a adăugat că nava naviga sub pavilionul Panama și se îndrepta spre portul Pivdennyy.

Radiodifuzorul public japonez NHK a raportat sâmbătă că echipajul „Namura Queen” este în siguranță. Potrivit unui site web care urmărește pozițiile navelor, vasul se află în prezent în drum spre Istanbul, Turcia, informează Antena 3.

Ministerul ucrainean al Apărării a mai raportat că o altă navă a fost bombardată, vineri, de un vas de război rusesc.

Nava „Millenial Spirit”, care transporta 600 de tone de păcură și motorină, naviga sub pavilionul Republicii Moldova. Doi membri ai echipajului au fost răniți grav, potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here