Vlodomir Zelenski neagă zvonurile conform cărora a cerut armatei să se predea Rusiei: „Nu vom depune armele”

0
394

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat, sâmbătă dimineața, un videoclip, pe Twitter, în care dă asigurări că Ucraina nu se va preda Rusiei. El s-a filmat în timp ce se plimbă pe străzile Kievului. El vrea să combată zvonurile conform cărora a cerut armatei să se predea trupelor ruse.

„Există o mulțime de informații false online, că fac apel la armata noastră să depună armele. Sunt aici. Nu vom depune armele. Ne vom apăra țara”, a spus el.

Mesajul președintelui Ucrainei vine după ce pe Telegram au fost răspândite mesaje atribuite lui Zelenski, în care acesta ar cere oprirea rezistenței.

În plus, Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea preşedintelui ucrainean, dar Volodimir Zelenski a refuzat propunerea Americii.

A treia zi de război

E a treia zi în care locuitorii din Kiev se trezesc în zgomotul exploziilor și al focurilor de armă. Sâmbătă dimineața, trupele ruse au avansat spre oraș, după două zile de lupte la periferia capitalei Ucrainei.

Guvernul de la Kiev spune că luptele au pornit deja pe străzile capitalei Ucrainei. Anunțul vine la câteva ore după ce președintele Vlodomir Zelenski a spus că rușii vor asalta orașul.

„În primele ore ale zilei de sâmbătă, videoclipuri de la martori oculari arată explozii care au loc într-o zonă de la nord-vest de Kiev. În zonă există o bază militară. Echipele CNN din capitală au raportat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în vestul și sudul orașului. La scurt timp după aceea, Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei a declarat că au loc ciocniri și într-o suburbie de est”, se arată în relatarea live a CNN.

Franţa va reloca 500 de militari în România în cadrul NATO în urma invadării Ucrainei vecine de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a declarat generalul Burkhard într-un interviu acordat Radio France Internationale şi France 24.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here