„Unii dintre ei au 19 ani”

0
292

Ucraina a capturat aproximativ 200 de soldaţi ruşi care erau „prost echipaţi”, iar unii dintre ei aveau 19 ani, a declarat generalul-maior ucrainean Boris Kremenetski.

„Am capturat în jur de 200 de soldaţi ruşi, unii dintre ei în vârstă de 19 ani, deloc antrenaţi, prost echipaţi. Îi tratăm conform Convenţiei de la Geneva, conform dreptului umanitar internaţional”, a declarat Kremenetski, care este oficial al Ambasadei Ucrainei în SUA.

CNN nu a reuşit să verifice în mod independent afirmaţiile generalului.

Conform acestuia, soldaților li s-a dat voie să „își sune părinții” și li s-a oferit mâncare și apă. Kremenetski a declarat că lucrează îndeaproape cu Pentagonul, şi că Ucraina are încă nevoie de mai mult sprijin cu ajutor militar.

„Există o listă de cerinţe cruciale şi încă avem nevoie de mai multe capacităţi. Pot să vă asigur că ceea ce am primit deja a fost folosit în mod corespunzător”, a spus el.

Peste 150.000 de persoane au părăsit Ucraina

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, a declarat sâmbătă că peste 150.000 de persoane au fost nevoite să fugă din calea violenţelor ruseşti din Ucraina.

„Mai mult de 150.000 de refugiaţi ucraineni au trecut acum în ţările vecine, jumătate dintre ei în Polonia, iar mulţi în Ungaria, Moldova, România şi dincolo de acestea”, a spus el.

„Deplasările din Ucraina sunt, de asemenea, în creştere, dar situaţia militară face dificilă estimarea cifrelor şi furnizarea de ajutor”, a mai spus Grandi într-un tweet.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here