Ruşii au în prezent peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean

0
438

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon al cărui nume nu este menţionat.

„Cred că este în regulă să presupunem că vorbim de zeci de mii, dar nu voi intra în detalii”, a adăugat el, potrivit unei transcrieri puse la dispoziţie de Pentagon.

Totodată, se poate presupune că mai bine de jumătate dintre forţele de luptă ruseşti se află deja pe teritoriul ucrainean. Vineri, Pentagonul apreciase că o treime din aceste forţe se află încă acolo.

Ruşii au continuat să-şi concentreze atacurile în nord, în drumul către capitala Kiev, în est, asupra oraşului Harkov, şi în sud, asupra oraşelor Mariupol şi Herson. Cele mai grele lupte se dau în prezent în interiorul şi în jurul oraşului Harkov, a mai spus oficialul american.

Totodată, Pentagonul a anunţat că forţele armate ruse au lansat sâmbătă peste 250 de rachete asupra unor ţinte din Ucraina. Majoritatea erau rachete cu rază scurtă de acţiune, potrivit sursei citate.

Contrar a ceea ce a susţinut Rusia, rachetele au lovit „fără îndoială” şi „infrastructură civilă şi zone rezidenţiale”, nu este clar dacă intenţionat sau accidental, a mai spus oficialul american

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here