Ce trebuie sa stii despre folosirea produselor pirotehnice? Iata ce reguli de aplica!

0
199

De regula, procedura de utilizare a produselor pirotehnice este suficient de controversata in prezent, fara ca oamenii sa stie cu siguranta care sunt conditiile in care le pot folosi. Cu toate acestea, articolele continua sa fie foarte solicitate, numarul de cereri crescand semnificativ in perioada sarbatorilor. 

In categoria articolelor pirotehnice intra artificiile, petardele, dar si lampioanele, cele din urma fiind cumparate mai ales pentru evenimente speciale (nunta, botez, aniversare, sarbatorire a unei zile de nastere importante). Din pacate, pe cat sunt de apreciate, pe atat sunt de periculoase daca nu sunt folosite cu atentie.

Cum se poate alege un furnizor adecvat de articole pirotehnice?

Pentru ca astfel de produse pot pune in pericol viata oamenilor in cazul in care sunt folosite in conditii neadecvate, este important sa se respecte legea. De asemenea, achizitionarea lor trebuie sa fie efectuata de la un furnizor de incredere, care isi desfasoara activitatea corect din punct de vedere legal. 

Astfel, primul aspect de care trebuie sa se tina cont este cumpararea unor produse pirotehnice dintr-un magazin autorizat. De asemenea, dupa aceea, este foarte important ca achizitorul sa se asigure ca isi pastreaza pirotehnicele in conditiile mentionate pe ambalaj, pentru a nu exista riscul sa se deterioreze. 

Bineinteles, furnizorul trebuie sa se asigure ca ii ofera clientului toate informatiile necesare pentru a le folosi in siguranta, punand la dispozitia sa si documentatia care face referire la cerintele de securitate.

Cu ce ocazii se utilizeaza produsele pirotehnice?

In contextul actual, produsele pirotehnice se folosesc cu precadere in apropierea sarbatorilor sau chiar de sarbatori, pentru marcarea unui eveniment important prin voie buna si distractie. Astfel, sunt utilizate deseori la nunta, botez, spectacole, concerte, zile onomastice, aniversari, majorat etc. Este foarte important ca, intr-un context formal, produsele pirotehnice sa fie folosite de specialistii in domeniu, pentru a nu se pune problema riscului ca cineva sa fie afectat sau ranit. 

Din acest motiv, fiecare persoana care foloseste astfel de articole trebuie sa se asigure ca pune in aplicare toate instructiunile mentionate pe ambalajul produselor, dar si ca tine cont de reglementarile in vigoare.

In concluzie, produsele pirotehnice contribuie semnificativ la crearea unei atmosfere de-a dreptul placute in cadrul unui eveniment important. Astfel, acestea trebuie sa fie folosite in mod corespunzator, pentru ca toata lumea sa petreaca momente placute si sa fie protejata de posibilele pericole care ar putea aparea.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here