Vrei ca animalul tău de companie să aibă o creștere armonioasă? Iată aici câteva sfaturi importante de care trebuie să ții cont pentru câinele tău!

0
117

Să îți achiziționezi un câine nu este o decizie foarte simplă. Aceasta îți va schimba viața radical, deoarece în locuința ta va mai apărea încă un suflet. Trebuie să ții cont de foarte multe aspecte precum timpul liber pe care îl ai la dispoziție, cheltuielile care apar pentru îngrijirea acestuia și neplăcerile care se pot produce în casa ta. Dacă ai cântărit foarte atent situația și răspunsul este unul pozitiv, urmează să ai parte de o atmosferă caldă și multă iubire.

 

Sfaturi pe care este bine să le respecți pentru ca patrupedul tău să fie sănătos și să se dezvolte într-un mod corespunzător!

  •  Ține cont de propriile sale nevoi atunci când îl hrănești

Un lucru foarte important de care trebuie să ții cont atunci când câinele tău se află în creștere este să te asiguri că nevoile nutriționale ale acestuia sunt respectate. Acestea sunt esențiale pentru o dezvoltare armonioasă, punând bazele unei creșteri sănătoase. Pentru ca animalul tău de companie să nu aibă probleme cu digestia, descoperă gama de hrană pentru câini și împarte-o  în porții egale, în funcție de cantitatea de hrană recomandată zilnic. Pe site-ul hornbach.ro găsești o gamă variată de alimente pentru câini, precum hrană uscată sau umedă. Nu uita că determinarea cantității de mâncare se face în funcție de rasa și talia acestuia.

  •  Dresează-l și oferă-i recompense

Pentru ca prietenul tău patruped să se adapteze cât mai bine în noua locuință și în afara ei, dresarea acestuia trebuie să înceapă de la o vârstă destul de fragedă. Este de preferat ca această activitate să fie făcută cu răbdare și blândețe de către o persoana specializată. De asemenea, prezența ta este foarte importantă la aceste ședințe de pregătire, deoarece câinele își petrece majoritatea timpului alături de tine și trebuie să învețe să te asculte pentru a nu apărea situații neplăcute în casă sau în cadrul unor vizite. Atunci când îndeplinește sarcinile primite, patrupedul tău poate fi recompensat atât cu hrana sa favorită, cât și cu diverse snacks-uri.

  •  Asigură-te că are un program bine stabilit

Încă din primele luni de viață, trebuie să îl scoți periodic la plimbări în aer liber. Dacă timpul este generos cu tine, poți opta să-ți petreci orele libere în parc sau în locuri special amenajate pentru câini, alături de prietenul tău patruped. În cazul în care ai un program încărcat, fiecare ieșire de-a ta poate deveni un moment prielnic pentru a-ți scoate animalul de companie la plimbare. Cu timpul, acestea se vor transforma într-o adevărată rutină. Mai mult, îi întăresc sistemul imunitar și îl ajută să capete energie, deoarece interacționează cu alte animale.

Așadar, este foarte important să te informezi riguros cu privire la nevoile pe care le are patrupedul tău, deoarece a avea parte de un câine energic și sănătos reprezintă o imensă responsabilitate, însă, în același timp, acesta îți aduce o foarte mare împlinire sufletească.

 

Sursa foto: unsplash.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here